null Online open avond bachelor Cultuurwetenschappen

CW_BCW_head_large.jpg

Online open avond bachelor Cultuurwetenschappen

Cultuurwetenschappers verdiepen zich in het brede spectrum waar cultuur een belangrijke rol in heeft. Aan onderwerpen zoals gezondheid, migratie en globalisering, digitalisering, identiteit en diversiteit kleven bepaalde denkbeelden die door kennis van cultuur kunnen worden ontrafeld en worden begrepen.

Wil je weten of de bachelor Cultuurwetenschappen bij je past? Kom dan naar de online open avond! Op 20 november kom je van 19.00 tot 20.00 uur van alles te weten over Cultuurwetenschappen, onze opleiding en jouw mogelijkheden.

Programma

18.45 uur Inloop
19.00 uur Introductie bachelor Algemene cultuurwetenschappen door studieadviseur Quinten Rutten
19.20 uur Mini-college van dr. Jeroen Vanheste 'maakt deze tijd ons depressief?'
19.45 uur Vragen aan de studieadviseur en dr. Vanheste

Je maakt kennis met het fascinerende onderzoeksveld van Cultuurwetenschappen. Bij brandende kwesties zoals het klimaatprobleem, de toeslagenaffaire of de toename van depressies, speelt cultuur namelijk een grote rol. Nadenken over complexe, actuele vragen kan niet zonder het blootleggen en begrijpen van de culturele dimensies die erin meespelen. We gaan tijdens deze avond dieper in op hoe we je dit leren in onze opleiding.

Een studieadviseur vertelt je alles over praktische zaken, zoals hoe de Open Universiteit werkt, toelating, vrijstelling en het voorbeeldjaarrooster.

Hoe het écht is om te studeren aan de Open Universiteit? Een van onze docenten geeft een voorproefje van één van onze cursussen. 'Maak deze tijd ons depressief?' dr. Jeroen Vanheste stelt deze vraag centraal in zijn mini-college. Depressie, burn-out, eenzaamheid … het lijken typische kwalen van deze tijd. Maar worden ze ook veroorzaakt dóór deze tijd?

In de cursus 'cultuur, welzijn en mentale gezondheid' gaat dr. Vanheste hier diepgaand op in.

Deze informatiesessie heeft plaatsgevonden. Je kunt de presentatie uit deze sessie herbekijken. Heb je vragen over jouw mogelijkheden om de opleiding te volgen? Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs van de faculteit. We staan je graag te woord.

Studieadvies bacheloropleiding