Online infosessie Master Rechtsgeleerdheid
De Open Universiteit staat voor toegankelijkheid, flexibiliteit en vernieuwing van het wetenschappelijk onderwijs. Wij bieden activerend academisch afstandsonderwijs aan. Dit betekent dat je de regie grotendeels zelf in handen hebt en kunt studeren waar en wanneer je wilt. Jij bepaalt het tempo waarin je studeert en wij bieden de gepaste structuur ter bevordering van je studiesucces.
Een master Rechtsgeleerdheid volgen aan de Open Universiteit is een goede keuze: onze master heeft in de Nationale Studenten Enquête (NSE) de hoogste algemene tevredenheidsscore in de studierichting Rechtsgeleerdheid.
Master Rechtsgeleerdheid
In de master Rechtsgeleerdheid leer je over de grenzen van de rechtsgebieden en het nationale recht heen te denken. Daarbij krijg je een goed inzicht in de inrichting, opbouw en kenmerken van het Nederlandse recht en de invloed daarop van Europese- en andere rechtsculturen. Binnen de master kun je je specialiseren in een van de volgende afstudeerrichtingen: Privaatrecht, Staatsrecht en Encyclopedie, Bestuursrecht, Strafrecht of Internationaal en Europees recht. Daarnaast is het mogelijk om te kiezen voor een generieke master.
In de master leer je maatschappelijke vraagstukken te vertalen, te reflecteren op het recht en te zoeken naar antwoorden en oplossingen en deze te beargumenteren. Ook leer je juridische kennis te verzamelen en te ordenen, vakliteratuur te analyseren en te interpreteren, zelfstandig verbanden te leggen tussen de verschillende deelgebieden en zelfstandig wetenschappelijk onderzoek op te zetten. Bovendien werk je aan je vermogen om kritisch te denken, helder te schrijven en te presenteren. Na de opleiding ben je in staat om permanent je juridische kennis te actualiseren en je eventueel op nieuwe terreinen te specialiseren.
Met de master Rechtsgeleerdheid op zak mag je jezelf officieel een Master of Laws (LLM) noemen, een internationaal erkende academische graad.
Heb jij interesse in het volgen van onze master Rechtsgeleerdheid? Neem dan deel aan de informatiesessie op maandagavond 20 november 2023 en kom meer te weten over de mogelijkheden.
Programma
18.45 uur | Inloggen (je ontvangt de link vooraf via e-mail) |
19.00 uur | Welkom en presentatie
|
19.30 uur | Kennismaken met de afstudeerrichtingen van de master Rechtsgeleerdheid. Keuzesessies:
|
20.15 uur | Kennismaken met de afstudeerrichtingen van de master Rechtsgeleerdheid. Keuzesessies:
|
21.00 uur | Einde |
Toelating
Heb je een bacheloropleiding Rechtsgeleerdheid afgerond aan de Open Universiteit? Dan geeft dit rechtstreeks toelating tot de master Rechtsgeleerdheid. Ook als je een gelijkwaardig getuigschrift hebt, bijvoorbeeld van een andere universiteit, kun je worden toegelaten.
Je bent ook toelaatbaar als je een hbo- of wo-vooropleiding hebt in combinatie met een afgerond schakelprogramma Schakelzone Recht. De informatiebijeenkomst voor Schakelzone Recht vindt plaats op donderdag 23 november om 15.00 uur.
Meer informatie over het schakelprogramma.
Als je met je mastertitel een togaberoep wilt gaan uitoefenen, zoals rechter of advocaat, heb je een master nodig met civiel effect. Of je een master met civiel effect kunt volgen, hangt af van je vooropleiding. De bacheloropleiding Rechtsgeleerdheid geeft toegang, maar ook een afgeronde, geaccrediteerde opleiding HBO-Rechten in combinatie met een afgerond schakelprogramma Schakelzone Recht (van 60 EC). Lees daarvoor de toelatingsvoorwaarden.
In een adviesgesprek met een studieadviseur bespreek je jouw mogelijkheden.
Meer informatie
Deze informatiesessie heeft plaatsgevonden. Informatie over de master en de afstudeerrichtingen lees je op de webpagina Rechten studeren op masterniveau. Wil je graag meer informatie hoe jij met je vooropleiding het beste kan aansluiten aan de master of premaster? Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs van de opleiding. We staan je graag te woord.