null OU medeorganisator van de Digital Society Conference

ALG_DigitalSocietyConference_13655_head_large.jpg
Samenleving
OU medeorganisator van de Digital Society Conference
De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Nu al is duidelijk dat digitalisering bijna elk aspect van de samenleving radicaal gaat veranderen, niet alleen in Nederland maar wereldwijd. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, waaronder de Open Universiteit, op dinsdag 27 november 2018 de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods in Amersfoort.

Programma

Tijdens verschillende workshops willen de universiteiten samen met kennisorganisaties, het bedrijfsleven en de overheid aan de slag met de maatschappelijke uitdagingen van digitalisering om zo te investeren in vernieuwend onderzoek voor een betere digitale samenleving. Daarnaast gaan sprekers, waaronder prof. dr. José van Dijck, universiteitshoogleraar aan de Universiteit Utrecht, dieper in op de laatste ontwikkelingen omtrent digitalisering en de impact op de samenleving. Ook laten de universiteiten voorbeelden zien van onderzoek naar digitalisering en de impact op de maatschappij.

Aanmelden

Wilt u weten wat er precies gebeurt op het gebied van digitalisering, kennis uitwisselen met experts uit alle lagen van organisaties en een bijdrage leveren aan het onderzoek? Meld u dan aan voor de Digital Society Conference.

Onderzoeksprogramma Digitale Samenleving

In het onderzoeksprogramma Digitale Samenleving bundelen dertig hoogleraren van de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de Vereniging van Samenwerkende Universiteiten VSNU, de krachten om Nederland een internationale toppositie te geven op het gebied van mensgerichte informatietechnologie en om oplossingen te vinden op wereldwijde uitdagingen.
Vanuit de Open Universiteit (OU) neemt prof. dr. Marcus Specht, hoogleraar Learning Technologies bij de OU, deel aan dit VSNU-programma. Specht is tevens wetenschappelijk directeur van het Leiden-Delft-Erasmus Centre for Education and Learning (CEL) én coördinator van de programmalijn Learning and Education van het VSNU-programma Digitale Samenleving. Het OU-brede onderzoeksprogramma de Veilige Stad is inhoudelijk verbonden met dit VSNU-onderzoeksprogramma.

Zeven thema’s

Het onderzoeksprogramma Digitale Samenleving richt zich op zeven belangrijke maatschappelijke thema’s waar digitalisering een grote impact heeft: Citizenship & Democracy, Responsible Data Science, Health & Well-Being, Learning & Education, Work & Organisations, Digital Cities & Communities en Safety & Security.

Meer informatie