null OU-partner project Expertisecentrum Cyberweerbaarheid genomineerd voor Computable Awards 2019

Snapshots Informatica en informatiekunde
Veiligheid
OU-partner project Expertisecentrum Cyberweerbaarheid genomineerd voor Computable Awards 2019
Ict-vakblad Computable heeft tien leveranciers voor het midden- en kleinbedrijf genomineerd voor de Computable Awards 2019. Een van de genomineerden is het Expertisecentum Cyberweerbaarheid. Het expertisecentrum heeft als taak er ondernemers bewust van te maken welke risico’s ze lopen en wat ze kunnen doen om zoveel mogelijk te voorkomen dat ze de dupe van cybercrime worden.

Over het Expertisecentrum Cyberweerbaarheid

Het Expertisecentrum Cyberweerbaarheid is vooral een vraagbaak voor ondernemers die op zoek zijn naar kennis, partners of bedrijven die kunnen ondersteunen bij vragen. Afgezien van de veiligheidsscans waarbij studenten kunnen helpen, willen de initiatiefnemers met kennissessies laten zien hoe groot de risico’s zijn en hoe ondernemers zich ertegen kunnen wapenen. Korte online cursussen en online informatie gaan straks tot het pakket behoren.

Ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf in Limburg kunnen zelf via een scan in kaart brengen of hun digitale veiligheid in orde is. Ook kunnen ze MBO-studenten inschakelen, die onder specialistische begeleiding een scan maken van de digitale veiligheid van het bedrijf.

Partners in het samenwerkingsverband

Het Expertisecentrum Cyberweerbaarheid is een initiatief van het Platform Veilig Ondernemen en de Brightlands Smart Services Campus in Heerlen. Als partners hebben zich ook Ondernemend Limburg, Centraal Bureau voor de Statistiek, Universiteit Maastricht, Open Universiteit, Hogeschool Zuyd, Leeuwenborgh-Arcus, CybersecurIT, Huis voor de Sport, Burgerkracht, Politie en KPN aan het expertisecentrum verbonden.

Meer weten?

Ga dan naar de online uitgave van het ICT-vakblad Computable.