null Paul Kirschner en Amerikaans oud-minister van Onderwijs keynotesprekers op Nederlands Onderwijscongres

OW_12594_9700_ChristanStracke_head_large.jpg
Leren
Paul Kirschner en Amerikaans oud-minister van Onderwijs keynotesprekers op Nederlands Onderwijscongres
De Amerikaanse oud-minister van Onderwijs, Arne Duncan, verzorgt op 16 mei 2019 de afsluitende keynote op Het Onderwijscongres. Paul Kirschner, universiteitshoogleraar van de Open Universiteit, is de andere keynotespreker. Op het programma staan verder onder andere Jan Peter Balkenende, Jet Bussemaker, Jelle Jolles, Berthold Gunter en Toon Gerbrands. Thema van het congres is ‘het bereiken, begeleiden en binden van scholieren en studenten’.

Regering Obama

Arne Duncan was van 2009 tot en met 2016 minister van Onderwijs onder beide regeerperiodes van Barack Obama. Daarmee is hij één van de langst zittende ministers van Onderwijs in de Amerikaanse geschiedenis. Hij is erin geslaagd obstakels die leerlingen in de Verenigde Staten op school tegenkomen en hen weerhouden om te presteren, bespreekbaar te maken. In zijn boek 'How schools work', doet hij een boekje open doet over zijn kennis, ervaringen, valkuilen en successen tijdens zijn ambtstermijn en het Amerikaanse onderwijssysteem. Duncan is de afsluitende spreker van het congres.

Opleiden voor banen die nog niet bestaan

De andere keynote-spreker op het congres is Paul Kirschner. Zijn keynote is gewijd aan het opleiden voor banen die op dit moment nog niet bestaan en waar we nog geen weet van hebben. Hoe kunnen onderwijsinstellingen en docenten hier rekening mee houden? Verder staan er panelgesprekken en een groot aantal workshops en masterclasses op het programma.

Het Onderwijscongres

Het Onderwijscongres is een initiatief van onderzoeksbureau Markteffect en wordt georganiseerd voor de Nederlandse onderwijssector. Het congres verwacht zo’n 600 bezoekers. Het centrale thema 'Bereiken, begeleiden en binden van scholieren en studenten' wordt verder uitgelicht in meer dan 25 masterclasses.