null Podcast over het eyetrackinglab: het lab staat op je neus

OW_EyeTracking_11476_head_large.jpg
Digital Learning
Podcast over het eyetrackinglab: het lab staat op je neus
In de zevende aflevering van haar podcastserie Lab Leven gaat de Universiteit van Nederland op bezoek bij het eyetrackinglab van de Open Universiteit. Of nou ja, bezoeken... Het eyetrackinglab is niet zomaar een lab: het lab past op je neus en de experimenten vinden plaats in een klas vol pubers. Hoe dat zit?

Door het oog van de meester

Voor de podcast gaat de Universiteit van Nederland op bezoek bij het eyetrackinglab van de Open Universiteit. Dat lab bevindt zich op dat moment in de klas bij Richard Conen, docent Engels bij Fontys Hogescholen. Richard Conen geeft les aan zijn studenten, terwijl hij een eyetrackingbril van de Open Universiteit op heeft. Het lab zit eigenlijk in de bril. Die bril registreert precies waarnaar Richard Conen kijkt en hoe lang. De onderzoekers van de Open Universiteit kijken mee. Halszka Jarodzka en Sharisse van Driel, onderzoekers bij de Open Universiteit, en Frank Crasborn, lector van Hogeschool Fontys, leggen uit hoe ze met dit lab onderzoek doen naar bijvoorbeeld orde houden in het onderwijs.

Ook op Spotify

De podcastserie Lab Leven wordt gemaakt door de Universiteit van Nederland in samenwerking met Focus, het radioprogramma over wetenschap van NPO radio 1. De podcast is terug te vinden bij