null Promovendus Jilt Jorritsma schrijft debuutroman

CW_Fotoboek_13779_head_large.jpg
Promovendus Jilt Jorritsma schrijft debuutroman
Hoever ga je om je verleden te kunnen vergeten? Jilt Jorritsma, promovendus aan de Open Universiteit, schreef de roman 'Was', die op 20 mei 2021 verschijnt bij Lebowski Publishers. 'Was', het debuut van Jorritsma is een intense, hallucinante roman over hoe herinneringen ons in een houdgreep kunnen houden.

De Boarn

Na een verontrustende ontdekking, stukgelopen relatie en de dood van zijn moeder besluit Wyrd alles achter zich te laten in de hoop meer te weten te komen over zijn verleden. Hij gaat op zoek naar zijn vader, die hij nooit gekend heeft. In De Boarn, een afgelegen omgeving op het platteland, ontmoet Wyrd een zonderlinge oude man die hem vertelt dat zijn vader op deze plek is verdwenen. Alleen de wassen beelden op zolder laten sporen zien van zijn aanwezigheid. Terwijl de beelden langzaam smelten en Wyrd probeert de waarheid rondom de verdwijning van zijn vader te achterhalen, geeft het mysterieuze landschap De Boarn steeds meer geheimen prijs.

Stukjes van een puzzel

Het verhaal is opgebouwd als stukjes van een puzzel die de lezer zelf in elkaar moet zetten, met behulp van mysterieuze, essayachtige teksten die het verhaal onderbreken. Jorritsma onderzoekt in zijn boek de relatie tussen mensen en hun omgeving en de invloed van het verleden. Het boek is op 20 mei 2021 verschenen en online verkrijgbaar. Een kort fragment uit het boek is door Athenaeum Boekhandels online geplaatst.

Jilt Jorritsma

Jilt Jorritsma (1991) is historicus, essayist en schrijver. Op dit moment is hij bezig met een promotieonderzoek naar zinkende steden aan de faculteit Cultuurwetenschappen van de Open Universiteit. In 2016 won hij de Essaywedstrijd Nexus Connect en in 2018 ontving hij de Joost Zwagerman Essayprijs voor zijn essay 'Onthoofd'. Zijn essays en korte verhalen verschenen onder meer in de Volkskrant, De Revisor, de Nederlandse Boekengids en bij Boom Filosofie.


Jilt Jorritsma