null Reijer Passchier wint Leidense Meijersprijs en Van Wersch Springplankprijs

RW_Prijs_Reijer_Passchier_head_large.jpg
Reijer Passchier wint Leidense Meijersprijs en Van Wersch Springplankprijs
Mr. dr. Reijer Passchier, naast universitair docent Staatsrecht en rechtstheorie aan de Open Universiteit ook verbonden aan de Universiteit Leiden, ontving de Meijersprijs voor het best gepubliceerde artikel binnen het onderzoeksprogramma 'The Legitimacy and Effectiveness of Law & Governance'.

Digitalisering en de (dis)balans binnen de trias politica

Hij ontving de prijs voor zijn artikel 'Digitalisering en de (dis)balans binnen de trias politica' (Ars Aequi 69(10), 2020). Dit artikel is een voorpublicatie van een onderdeel van Reijers boek 'Artificiële intelligentie en de rechtsstaat' dat in februari 2021 bij Boom Juridisch verschijnt. Reijer Passchier is aan de Leidense universiteit universitair docent Staats- en bestuursrecht. Met hetzelfde artikel won hij tevens een van de Van Wersch Springplankprijzen. Hiermee is een bedrag van 5.000 euro gemoeid, dat Passchier wil besteden om zijn onderzoek naar de toekomst van de rechtsstaat in een digitaliserende maatschappij verder te verdiepen en te internationaliseren.

Meijersprijzen

De Meijersprijzen worden jaarlijks uitgereikt door de Universiteit Leiden voor het beste gepubliceerde artikel per facultair onderzoeksprogramma. De Van Wersch Springplankprijs wordt uitgereikt aan wetenschappelijke publicaties van actieve en getalenteerde onderzoekers op het gebeid van medisch/farmaceutisch en juridisch onderzoek.