null Sarah de Mul verblijft in Belgische schrijfresidentie Watou

CW_Letterkunde_12163_head_large.jpg
Samenleving
Sarah de Mul verblijft in Belgische schrijfresidentie Watou
Sarah de Mul, hoogleraar Cultuurwetenschappen aan de Open Universiteit, neemt deze week (28 sept - 2 okt) haar intrek in de Belgische schrijfresidentie 'Het Huis van de Dichter'. De residentie met de naam Watou is het voormalige huis van dichter Gwy Mandelinck, oprichter en organisator van de 'Poëziezomers van Watou'.

Sarah de Mul gaat tijdens haar verblijf schrijven aan een manuscript over 'de kwaal van deze tijd genaamd burn-out'. Ze zegt hierover: 'Traagheid is een deugd die ik associeer met de Poëziezomers van Watou, met Gwy Mandelinck en met het vlakke landschap van de Westhoek. Het is ook, met name in deze tijd van versnelling en 'druk-druk-druk', een belangrijke helende kwaliteit, één die gelukkig ook nog in kunst en literatuur bewaard is gebleven.'

Sarah de Mul

De Mul schrijft literaire non-fictie. In 2018 werd haar boek 'Retour San Sebastian. Opgroeien met een vaderland in de verte' genomineerd voor de VPRO Bob den Uyl prijs. Een onafhankelijke commissie koos De Mul uit als een van de residenten.