null Thijs Homan kanshebber voor titel 'Orde van organisatieadviseurs Boek van het jaar 2017'

MST_OOA_ThijsHoman_14527_head_large.jpg
Samenleving
Thijs Homan kanshebber voor titel 'Orde van organisatieadviseurs Boek van het jaar 2017'
Eind maart 2018 is bekend gemaakt welke tien boeken kans maken op de titel Orde van organisatieadviseurs (OOA) Boek van het Jaar 2017. Twee boeken van prof. dr. Thijs Homan werden geselecteerd.

Uit de geselecteerde tien blijven drie genomineerden over. De jury bepaalt op 5 juni 2018 wie zich winnaar mag noemen.

In control

Hoe erg is het eigenlijk gesteld met ons streven naar het willen beheersen, controleren en auditen van risico's?  'Behoorlijk erg', zo stelt Homan in zijn In Control? Perspectieven op de beheerskramp in en om organisaties. De hoogleraar Implementation and Change Management verkent in zijn boek op diepgaande wijze 'de zich steeds verder uitdijende lavastroom aan control, beheersing, monitoring, sturing, accreditaties, registraties, protocollen en regels'. Onder het motto 'we zijn pas accountable als we auditable zijn.' Homan zelf voelt zich meer verbonden met de 'activistische doeners'.

Boekomslag In Control

Imperfecte adviseur, Persoonlijke verhalen over het werk

In dit boek gaan zeven ervaren adviseurs, waaronder Thijs Holman in op ‘de binnenkant’ van het advieswerk. Niet de succesverhalen. Maar juist die momenten waarop het vastliep. Waarbij je als adviseur ook echt geen idee meer had hoe verder te gaan. 

Boekomslag Imperfecte Adviseur

Over Thijs Homan

Prof. dr. Thijs Homan is betrokken bij het CPP Organisatieverandering en Ontwikkeling. Al jaren onderzoekt hij de vraag wat er werkelijk gebeurt, wanneer een organisatie verandert en ontwikkelt. Bekijk dit filmpje om inzicht te krijgen in zijn visie.

prof. dr. Thijjs Homan

prof. dr. Thijs Homan