null Vanaf 10 september boekvoorstellingen voor het boek Wijze lessen

OW_WijzeLessen_head_large.jpg
Leren
Vanaf 10 september boekvoorstellingen voor het boek Wijze lessen
Hoe maak je effectieve lessen? Dat is de kernvraag die zes auteurs uit Nederland en Vlaanderen beantwoorden in het boek 'Wijze lessen: 12 bouwstenen voor effectieve didactiek'. Het boek verschijnt op 10 september 2019 in gedrukte versie, en is vanaf 11 september ook gratis te downloaden. Rond het boek vinden vier boekvoorstellingen plaats in Nederland en Vlaanderen.

Het ABC van effectieve instructie

Het boek Wijze lessen beschrijft 12 bouwstenen voor effectieve didactiek. De auteurs leggen uit waarom die bouwstenen werken en geeft voorbeelden hoe je ze kunt toepassen in de praktijk. Het boek is geschreven Tim Surma, Kristel Vanhoyweghen, Dominique Sluijsmans, Gino Camp, Daniel Muijs en Paul Kirschner. Zij hebben allemaal ruime ervaring in onderwijspraktijk en/of onderwijsonderzoek. Ze kregen bovendien hulp van leraren die de behandelde didactische bouwstenen illustreren met praktijkvoorbeelden. Vijf van de zes auteurs hebben een band met de Open Universiteit: ze werken, werkten of studeerden bij de OU.

Boekvoorstelling bijwonen?

Op vier verschillende tijdstippen en locaties worden gratis boekvoorstellingen georganiseerd. Tijdens de voorstelling kan je een paar korte, prikkelende lezingen bijwonen van de auteurs, het boek in gedrukte versie voordelig aankopen en gezellig napraten bij een drankje. Bijwonen? Registreer je dan gratis via de links hieronder en neem je ticket digitaal of geprint mee. Alle locaties zijn gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer.

 • Dinsdag 10 september van 19.30 – 21.00 uur
  Thomas More Hogeschool (Mechelen, Campus Kruidtuin)
 • Woensdag 11 september van 15.00 – 16.30 uur
  Karel De Grote Hogeschool (Antwerpen, Campus Zuid)
 • Maandag 16 september van 19.30 - 21.00 uur
  Open Universiteit (studiecentrum Utrecht)
 • Maandag 7 oktober
  Tijdens het Onderwijsfestival van ParkstadLab bij Continuum in Kerkrade

Downloaden vanaf 11 september

Wilt u meer weten over het boek: ga dan naar de webpagina ou.nl/web/wijze-lessen. Op deze website komt ook ondersteunend beeld- en videomateriaal te staan dat verduidelijkt hoe effectief leraren aan de slag gaan met de beschreven instructieprincipes. In de loop der tijd zal de website steeds verder uitgebreid worden met voorbeelden uit de praktijk. Vanaf 11 september kunt u het boek daar ook downloaden.