null Webinar Juridische perspectieven op de coronacrisis

RW_AJV_14525_head_large.jpg
Webinar Juridische perspectieven op de coronacrisis
Wat zijn rechten nog waard tijdens een pandemie? Van coronaboete tot vliegvouchers, het coronavirus heeft impact op ons leven, ook in juridische zin. De Amsterdamse Juridische Studentenvereniging (AJV) van de Open Universiteit organiseert op zaterdag 6 juni 2020 een webinar over de coronacrisis zowel vanuit publiek- als privaatrechtelijk perspectief. Alle studenten en alumni rechtswetenschappen van de Open Universiteit zijn hiervoor uitgenodigd.

Programma

Het webinar vindt plaats op zaterdag 6 juni van 10.00 tot 12.00 uur. Op het programma staan drie sprekers:

  • Sven Brinkhoff, universitair hoofddocent straf(proces)recht aan de OU, geeft een inleiding op de coronaboete. Op welke grondslag zijn deze boetes gebaseerd? Hoe komen ze tot stand? En wat zijn de rechtsgevolgen?
  • Viola Heutger, docent aan de OU en wetgevingsadviseur op het gebied van consumentenrecht, gaat vervolgens in op de consumentenvragen. Van abonnementen op gesloten sportscholen tot vliegvouchers. Waar heb je recht op en wat moet je als consument accepteren?
  • Theo Bastiaens, rector magnificus, zal tot slot kort stil staan bij de impact van de coronacrisis op de Open Universiteit.

Aanmelden

Bij uitzondering is dit webinar van de Amsterdamse Juridische Vereniging niet alleen toegankelijk voor leden, maar voor alle studenten en alumni rechtswetenschappen van de Open Universiteit. Aanmelden is verplicht via het aanmeldformulier op de AJV-website.