null Webinar: Schrijven over/voor klimaat

WEBINAR_CW_head_large.jpg

Webinar: Schrijven over/voor klimaat

De faculteit Cultuurwetenschappen van de Open Universiteit organiseert maandelijks een webinar over uiteenlopende onderwerpen. In het eerstvolgende webinar op dinsdag 31 januari 2023 gaat dr. Marjolein van Herten, universitair docent letterkunde, spreken over 'Schrijven over/voor het klimaat'. Het webinar start om 19.00 uur en is middels een livestream te volgen. Je kunt je nu aanmelden.

Inhoud

De klimaatcrisis begint zich steeds duidelijker op te dringen: er gaat geen dag voorbij of het klimaat is in het nieuws, van bosbranden of voedselschaarste ver weg tot extreem weer of stikstofmaatregelen dichtbij. Klimaatverandering beïnvloedt kunstenaars en schrijvers wereldwijd. Sommigen willen met hun werk expliciet bijdragen aan bewustwording of zelfs actiebereidheid van hun publiek. Tijdens deze webinar gaan we bekijken hoe met name Nederlandstalige schrijvers zich verhouden tot de klimaatcrisis en hoe we dit terugvinden in hun werk.

Aanmeldinformatie

Bij dit (gratis) webinar is iedereen welkom. Het webinar start op dinsdag 31 januari om 19.00 uur en is te volgen middels een livestream. Tijdens de sessie kun je vragen stellen via de chatfunctie. Je kunt je aanmelden voor het webinar door het aanmeldformulier in te vullen. Je ontvangt op 31 januari een link om deel te nemen.

Aanmelden is mogelijk tot en met 30 januari. De duur van het webinar is ongeveer 60 minuten.

Over de spreker

Dr. Marjolein van Herten is Universitair docent letterkunde en vakdidactiek Nederlands. Ze is gespecialiseerd in toekomst- en klimaatliteratuur, hedendaagse leesclubs- en literatuuronderwijs in Nederland.

Meer klimaat en cultuurwetenschappen?

Onze introductiecursus Cultuurwetenschappen waarin studenten kennismaken met cultuurwetenschappen en studeren aan de open universiteit, gaat over de culturele perspectieven op het klimaatdebat.

Voor degenen die meer verdieping zoeken is er de mastercursus 'Klimaatliteratuur en de crisis van de verbeelding' waarin de relatie tussen literatuur en het klimaat bestudeerd wordt. Zo wordt er ingegaan op ecokritiek, dystopische en utopische literatuur.