ALG_alumni_head_large.jpg

Alumni in de spotlight


De Open Universiteit is trots op al haar alumni die - vaak naast allerlei andere verplichtingen - hard gewerkt hebben voor het behalen van hun diploma. Onze alumni kennen als geen ander de werkwijze, doelstellingen en ambities van de Open Universiteit en zijn daarom bij uitstek in staat om als ambassadeur naar buiten te treden. Dit doen niet alleen onze bekroonde ambassadeurs van het jaar, maar alle alumni. Ze verschijnen in het nieuws, publiceren en nemen hun kennis mee in de beroepspraktijk. Op deze pagina zetten wij een aantal van onze alumni in de spotlight en vertellen hun unieke verhalen.

Ambassadeurs van het jaar

Tijdens de opening van het academisch jaar op 2 september 2019 reikte de Open Universiteit voor de eerste keer de eretitel 'Ambassadeur van het jaar' uit. De Ambassadeur van het jaar is een student of oud-student die opvalt door zijn of haar inzet voor de Open Universiteit en zijn/haar medestudenten. Waar andere universiteiten een 'Alumnus van het jaar' kennen, heeft de Open Universiteit er bewust voor gekozen om te spreken van 'Ambassadeur van het jaar': in een tijd van leven lang ontwikkelen ben je immers nooit klaar met studeren. De Ambassadeur van het jaar is een inspiratiebron voor anderen, draagt de Open Universiteit publiekelijk een warm hart toe en staat voor leven lang ontwikkelen. Met deze eretitel wil de Open Universiteit die persoon bedanken en hem of haar extra in het zonnetje zetten.

In 2019 kwam deze eer toe aan alumnus Dennis von Bergh en in 2021 (vanwege corona is er in 2020 geen nieuwe ambassadeur benoemd) aan alumna Hellen Gallagher.

Ambassadeur van het jaar 2023 - Saïda Assagraui

Alumna Saïda Assagraui is uitgeroepen tot Open Universiteit Ambassadeur van het jaar 2023. De Rotterdamse gezondheidspsycholoog is een echte stapelaar. Ze begon op het vmbo, bleef leren, liet zich niet weerhouden en klom stap voor stap op naar de universiteit. Tijdens de feestelijke opening van het academisch jaar 2023-2024 op maandag 4 september in Den Haag was Saïda een van de sprekers.

Na een premaster rondde Saïda in 2022 de master Gezondheidspsychologie af. Ze combineerde de studie met haar baan als docent omgangskunde aan het Regionaal Opleidingscentrum in Rotterdam, en een bijbaan als fitnessinstructeur. Inmiddels werkt ze ook als zzp-gezondheidspsycholoog bij een arbodienst en bouwt ze aan een eigen praktijk voor psychologische- en sportbegeleiding. Lees meer over Saïda...

Portretfoto Saïda Assagraui
Saïda Assagraui

Ambassadeur van het jaar 2022 - Mark Achterbergh-Copier

Mr. Mark Achterbergh-Copier is uitgeroepen tot Open Universiteit Ambassadeur van het jaar 2022. Tijdens de opening academisch jaar 2022-2023 op 5 september bevestigt rector magnificus prof. dr. Theo Bastiaens dit officieel en is Mark één van de sprekers. Hij studeerde in 2020 cum laude af aan de Open Universiteit voor de master Rechtsgeleerdheid (profiel Strafrecht), nadat hij hier in 2019 ook al zijn bacheloropleiding voltooide. Hij zet zich bij de Open Universiteit al jarenlang in voor de community van rechtenstudenten en medewerkers, en nu ook alumni. Lees meer.

Portretfoto Mark Achterbergh-Copier
Mark Achterbergh-Copier

Ambassadeur van het jaar 2021 - Helen Gallager

Hellen Gallager studeerde naast haar baan in Diamond Business Analysis & Development bij de stad Antwerpen Managementwetenschappen aan de Open Universiteit. Bij de vakgroep Marketing en Supply Chain Management deed zij voor haar masterscriptie een diepgaand onderzoek naar duurzame en circulaire businessmodellen in de cacao-/chocolade-industrie. Daarin vergeleek ze bean-to-bar, duurzame en conventionele businessmodellen, en formuleerde ze concrete aanbevelingen om verder te verduurzamen.

Helen presenteerde de resultaten van dit onderzoek op verschillende fora, en zo ook onlangs tijdens de OU-Alumniweek. Als student toonde Helen veel ambitie, inzet, en doorzettingsvermogen, zowel op het vlak van onderwijs als onderzoek. Haar open en kritische blik maakt haar een ideale student en perfecte ambassadeur van de Open Universiteit.

Portretfoto Helen Gallager
Helen Gallager

Interview modulair augustus 2021

Ambassadeur van het jaar 2019 - Dennis von Bergh

Dennis von Bergh studeerde Managementwetenschappen bij de Open Universiteit en is in 2015 ook bij de Open Universiteit gepromoveerd. Dennis is marineofficier en momenteel docent bij het Ministerie van Defensie (instituut Defensie Leergangen). Als marineofficier vervulde hij uitwisselingrollen met de Britse marine en met de Amerikaanse Department of State. Hij heeft ervaring als onderzoeker bij TNO, Kingston University (Londen) en natuurlijk bij de Open Universiteit (OU). Zijn afstudeeronderzoek richtte zich op wachttijden van consumenten. Op hetzelfde onderwerp promoveerde hij.

Tijdens zijn studie, die liep van 2005 tot 2010, tijdens zijn promotietraject van 2010 tot 2015, en ook nu als alumnus, heeft hij op vele manieren laten merken dat hij de OU een warm hart toedraagt.
Meermalen was hij aanwezig bij visitaties van de faculteit Management, Science & Technology en sinds enkele jaren is hij een gewaardeerd lid van de adviesraad van de opleidingen Management en Bedrijfskunde.

Hij staat bij de faculteit Management, Science & Technology van de Open Universiteit bekend als gedegen onderzoeker. Uit gesprekken met hem blijkt dat hij zijn onderzoeksvaardigheden, opgedaan tijdens zijn opleiding Managementwetenschappen, als docent aan de Nederlandse Defensie Academie van het Ministerie van Defensie weer overbrengt.

Portretfoto Dennis von Bergh

Dennis von Bergh
Fotograaf: Nils van Houts 

Interview modulair oktober 2019

Alumni in het nieuws

Peter Schouten: Van journalist tot advocaat van kroongetuige

Alumni aan het woord

Modulair augustus 2020 - Grace van de Boogaart

Alumni - Hoe is het nu met?

Modulair februari 2021 - Abdellah El Habti

Modulair augustus 2020 - Brian Nieuweg

Modulair augustus 2020 - Chames Nouri

Modulair februari 2020 - Tom Morssink