Hij komt eraan: een avatar die je helpt leren
Vragen stellen aan ART
ART werkt op elk apparaat met een browser en je hoeft niets te installeren. Studenten kunnen hun vragen over de cursus mondeling stellen of via het toetsenbord, en ART geeft antwoord. ART kan hoofdstukken samenvatten, aangeven waar informatie terug te vinden is, een student overhoren, of feedback geven op opdrachten. ART volgt daarbij het pedagogische model dat de leerkracht heeft gekozen. Kijk op de website voor meer uitleg en voorbeelden van vragen die een student aan ART kan stellen.
Voordracht, nominatie, jury
De faculteiten van de Open Universiteit konden voor deze prijs elk twee producten voordragen: een product van de eigen faculteit en een product dat tot stand is gekomen met een andere opleiding of faculteit. Dat leidde uiteindelijk tot drie nominaties:
- Augmented Reality Tutor (ART)
- Focusprogramma 'Digitale transities in cultureel erfgoed'
- Slim bekeken
Breed inzetbaar en innovatieve aanpak
De jury koos Augmented Reality Tutor (ART) als Product van het Jaar 2024 vanwege zijn brede inzetbaarheid en innovatieve aanpak. ART wordt al succesvol gebruikt bij verschillende faculteiten van de Open Universiteit en toont potentie voor bredere toepassing in het onderwijs. Het product roept belangrijke vragen op over toekomstige mogelijkheden en draagt bij aan de voortdurende verbetering van ons onderwijs. ART is ontwikkeld door Deniz Iren van de faculteit Bètawetenschappen.
In voorgaande jaren ging de prijs voor OU-Onderwijsproduct van het jaar onder andere naar Gamebrics (een rubric tool binnen serious games), Locus (een online populair wetenschappelijk tijdschrift) en de Pe(e)erfect Vaardig methode. Deze laatste won in 2024 ook een nationale Nederlandse Onderwijspremie.
Blijf op de hoogte
Bezoek de projectwebsite. Of volg Augmented Reality Tutor (ART) op LinkedIn.
Voorbeeldscherm ART