Hoogleraar Martijn Burger een van de best publicerende economen van 2022
Economics of happiness
Martijn Burger onderzoekt de relatie tussen geluk, werk en welvaart. En dan geluk in de zin van 'de mate waarin mensen zich tevreden en prettig voelen met het leven als geheel. Behalve gezondheid en sociale relaties speelt daarbij de combinatie van werk en inkomen een belangrijke rol.' Burger: 'Op de eerste plaats omdat ik als wetenschapper wil bijdragen aan een groter geluk voor zoveel mogelijk mensen. En vanuit bedrijfseconomisch perspectief is het goed voor de winstresultaten om kaders te scheppen waarbinnen medewerkers kunnen floreren.'
Economenparade kijkt ook naar maatschappelijke relevantie
Elk jaar publiceerde het tijdschrift ESB (Economische) een Economentop met de veertig economen die de afgelopen vijf jaar het best hebben gepubliceerd in internationale tijdschriften. Met ingang van 2022 is dit jaarlijkse overzicht uitgebreid tot de Economenparade. Bij het samenstellen van de Economenparade wordt niet alleen meer gekeken naar de wetenschappelijke publicaties, maar ook naar de maatschappelijke relevantie van die publicaties (gewogen naar relevantie in het kader van de Sustainable Development Goals).
Meest gelezen ESB artikel: duurzaamheidskeurmerk financiële sector
Het overzicht van ESB bevat ook de lijst met de meest gelezen ESB-bijdragen in 2022. Daarin is het artikel 'ESB-ratings leiden niet tot maatschappelijk verantwoorder beleggen' van Bram van der Kroft en Dennis Bams (faculteit Managementwetenschappen), terug te vinden op de 16e plaats. Lees ook ons eerdere bericht over het onderzoek van Van der Kroft en Bams.