null Livecast met Karen Maas: Wat is de bedoeling van de bank?

CW_Beurs_JeanetteHartman_13434_head_large.jpg
Samenleving
Livecast met Karen Maas: Wat is de bedoeling van de bank?
Vrijwel alle grote financiële instellingen in Nederland hebben de afgelopen tijd een 'purpose' gedefinieerd. Zo wil de Rabobank het voedselprobleem oplossen en bankiert ABN Amro voor een betere wereld. Gaan Nederlandse bankiers, verzekeraars en beleggers de wereld redden? En hoe doen ze dat dan precies? Op 14 december 2020 organiseert de academische denktank het 'Sustainable Finance Lab' een livecast over 'Financieren met purpose' met onder andere prof. dr. Karen Maas van de Open Universiteit.

In gesprek

Onder leiding van hoogleraar Esther-Mirjam Sent zal hoogleraar Karen Maas hierover in gesprek gaan met Leendert Bikker (Rabobank) en Karlijn van den Berg (ABN Amro). Hoogleraar Ronald de Jong (Philips Foundation) zal bespreken hoe binnen Philips handen en voeten wordt gegeven aan de ambitie om in 2030 jaarlijks het leven van 3 miljard mensen te verbeteren.

Kijken en meepraten

De livecast wordt georganiseerd door ‘Pakhuis De Zwijger’ en het ‘Sustainable Finance Lab’. De uitzending vindt plaats op maandag 14 december 2020 om 18.30 uur. Belangstellenden kunnen live en gratis meekijken via de livecast en mee praten via de Zoom webinar. Ga voor meer informatie, aanmelden en de link naar de livecast op de website.

Luister ook naar de podcast 'Never waste a good crisis', met onder andere Karen Maas.

Gemist?

U kunt hier terugkijken