Limburg heeft 351 kilometer grens
De politie-eenheid Limburg heeft te maken met 351 kilometer landsgrenzen. Criminelen trekken zich niets van die landsgrenzen aan. Sterker nog, ze maken er soms bewust gebruik van. De opleiding Intelligence, Leiderschap en Internationalisering (ILI) wil ervoor zorgen dat de grens niet langer letterlijk een barrière is in de aanpak van criminaliteit.
Kennis delen en kennis maken
De opleiding richt zich op zowel agenten 'in het blauw', als rechercheurs, als agenten die werken bij de Dienst Intelligence. Zij volgen samen de opleiding en gaan samen werken aan echte operationele vraagstukken. In een van de modules sluiten Belgische en Duitse collega’s aan. De bedoeling is dat de deelnemers over specialisaties en over grenzen heen ervaren welke synergie je kunt bereiken als je vroegtijdig samenwerkt en vraagstukken vanuit verschillende perspectieven bekijkt.
Samenwerking
De nieuwe politieopleiding is ontwikkeld door Politie-eenheid Limburg, de Politieacademie en de Directie Operatiën, samen met het lectoraat Future-proof Financial van Zuyd Hogeschool en de Open Universiteit. Ze wordt aangeboden vanuit iLab, het innovatielab van de Politie op Brightlands Smart Services Campus.
De Grenslandprijs
De Grenslandprijs is een prijs voor grensoverschrijdende samenwerking tussen Nederland en Noordrijn-Westfalen. Hij wordt toegekend aan een project dat zich op bijzondere wijze inzet voor deze samenwerking. Het gaat erom dat het project de onderlinge verschillen weet te overbruggen waardoor de landen nader tot elkaar komen. Een deskundige jury beoordeelt de inzendingen. Van de 20 inzendingen zijn er drie genomineerd, waaronder de opleiding ILI. De winnaar wordt op 30 september 2021 bekendgemaakt tijdens de Grenslandconferentie Nederland - Noordrijn-Westfalen*.
* Deze link is niet meer beschikbaar.