null Trendsconferentie: Effectief Digitaal Toetsen: trends in onderwijs en onderzoek

OW_Trendsconferentie_head_large.jpg

Trendsconferentie: Effectief Digitaal Toetsen: trends in onderwijs en onderzoek

Op vrijdag 24 mei 2024 vindt de volgende Trendsconferentie plaats. Het thema van deze conferentie is Effectief Digitaal Toetsen: trends in onderwijs en onderzoek. Deze conferentie is bedoeld voor iedereen die interesse heeft in digitaal toetsen en vindt tegelijkertijd plaats met de faculteitsdag Onderwijswetenschappen in Eindhoven.

Boeiend digitaal toetsen

De ruime toegankelijkheid tot digitale middelen heeft het inzetten van digitale toetsen aanzienlijk vereenvoudigd. Deze worden dan ook in toenemende mate gebruikt om het leerproces te monitoren en te ondersteunen. Eén van de voordelen die dit met zich meebrengt, is de eenvoudige integratie van multimedia materiaal in de toets. Beeld en/of geluid kunnen moeiteloos gecombineerd worden met verbale informatie. Dit maakt het mogelijk om toetsen te ontwerpen die rijker en boeiender zijn en die de diepte en breedte van de kennis en vaardigheden van studenten effectiever meten. Tijdens de conferentie verkennen we de nieuwste onderzoeken, praktijken en technologieën die kunnen bijdragen aan (verdere) verbetering van de efficiëntie en effectiviteit van digitaal toetsen, zoals adaptief toetsen en het gebruik van kunstmatige intelligentie (AI) met bijzondere aandacht voor het gebruik van multimedia.

Inhoud

Het programma omvat keynote presentaties van vooraanstaande experts in onderwijswetenschappen en technologie. De inhoudelijke sessies geven inzichten die de uitdagingen en kansen van digitale toetsing verkennen en inspiratie geven voor jouw eigen praktijk. Bekijk voor meer informatie de webpagina van de Trendsconferentie.

Voor wie?

Deze conferentie is bedoeld voor iedereen die interesse heeft in digitaal toetsen of je nu een beginner bent op dit gebied of een ervaren onderwijsprofessional.

Programma

De Trendsconferentie vindt tegelijkertijd plaats met de faculteitsdag Onderwijswetenschappen. De onderdelen met * horen specifiek bij de Trendsconferentie. Deze sessies zijn echter voor iedereen toegankelijk. Op het aanmeldformulier kan de keuze voor de parallelsessies worden aangegeven.

10.00 - 10.30 uur Welkom en ontvangst
10.30 - 10.45 uur Opening door prof. dr. Halszka Jarodzka
10.45 - 11.30 uur Keynote 1:
Beyond Words: How Multimedia Elements in Educational
Assessment Shape Students' Test Experience, Task Processing, and Performance - prof. dr. Marlit Lindner
11.30 - 11.40 uur Korte pauze
11.40 - 12.20 uur

Parallelsessie 1:

  • Adaptief Toetsen* - Bas Hemker - CITO
  • Exploratief onderzoek naar de invloed multimedia gebruik in toetsitems* - dr. Jorik Arts
  • Presentatie scriptieonderzoek: Het effect van het toepassen van principes uit de Cognitieve Theorie van Multimediaal Leren op multimediale toetsing - Danielle Olijerhoek en Michelle van Snippenberg
  • Inloopspreekuur studieadviseur
12.20 - 13.10 uur Lunch & netwerk
13.10 - 13.50 uur

Parallelsessie 2:

  • Toetsing & AI* - Dr. Hubert Vogten & Ir. Marjelle Maljaars MEd. - ICO
  • 'LAMMP: een model voor multimedia assessment ontwerp en onderzoek' - Andrienne Kerkhoffs Msc
  • In gesprek met onderwijskundig uit het veld - dr. Romy Noordhof - CITO
  • Inloopspreekuur studieadviseur
13.50 - 14.00 uur Wissel
14.00 - 14.45 uur

Keynote 2:
Kwaliteit van toetsing in een digitaal tijdperk - prof. dr.
Desirée Joosten-ten Brinke

14.15 - 14.45 uur Ontvangst gasten van kandidaten getuigschriftuitreiking
14.45 - 15.00 uur Plaatsnemen kandidaten, familie en gasten in plenaire zaal
15.00 - 16.30 uur Getuigschriftuitreiking aan masterstudenten door prof. dr Halszka Jarodzka
16.30 - 17.30 uur Borrel en afsluiting

Praktische informatie

De conferentie vindt plaats op vrijdag 24 mei in Van der Valk Hotel Eindhoven. Het programma start om 10.00 uur en om 16.30 uur wordt de dag afgesloten met een borrel. Actief op X? Tijdens de conferentie gebruiken we de hashtag #DigitaalToetsen.

Neem voor praktische vragen contact op met Danielle Amendt. Voor vragen of opmerkingen betreffende de inhoud van de conferentie kun je contact opnemen met dr. Maartje Henderikx. De sessies worden opgenomen voor onderwijsdoeleinden.

Aanmelden

Je kunt je aanmelden via het aanmeldformulier. Hierop kun je ook aangeven bij welke parallelsessies je aanwezig wilt zijn.