null OU neemt deel aan project Samen tegen eenzaamheid

PSY_Eenzaamheid_13695_head_large.jpg
Gezondheid
OU neemt deel aan project Samen tegen eenzaamheid
De Open Universiteit neemt deel aan het project Samen tegen eenzaamheid, dat de komende drie jaar wordt uitgevoerd in Limburg. Aan dit project, waarvan ouderenorganisatie KBO Limburg de kartrekker is, doen ook de Universiteit Maastricht en een aantal andere organisaties mee. Het project wordt uitgevoerd in vier pilotgemeenten die ook een deel van de kosten betalen. De provincie Limburg neemt de helft van de 160.000 euro voor haar rekening. Het startschot voor het project is donderdag 13 februari 2020 in het provinciehuis in Maastricht. 

Brede beweging

De ambitie is om een Limburg-brede beweging tegen eenzaamheid op gang brengen. Eenzaamheid is een groot probleem, zeker onder senioren. Van de 65-plussers voelt ruim de helft zich eenzaam. Bij de 85-plussers geldt dat voor twee derde. Van die groep verkeert 16% zelfs in een sociaal isolement.

Kennis en wetenschappelijk perspectief

De bijdrage van de OU is tweeledig, legt prof. dr. Lilian Lechner uit: ten eerste vanuit kennis en wetenschappelijk perspectief meedenken in de uitwerking van de projectplannen. 'Ook leveren we inbreng van onze eigen bevindingen die we opdoen via de verschillende projecten die bij de faculteit Psychologie draaien rondom het thema eenzaamhei', vertelt Lechner, die namens de OU bij het project betrokken is en de inbreng van de bevindingen coördineert.

Start en informatie

Meer informatie over het project is te lezen op de site van KBO Limburg en in een artikel in De Limburger van 10 februari jl. 

Naar de themapagina Eenzaamheid