SG22_23_C05_head_large.jpg

Hoe kun je het beste leren?

We zijn voortdurend bezig met leren, maar volgens de wetenschap van leren en geheugen doen we dat helemaal niet zo handig.

Donderdag 16 februari 2023 - studiecentrum Utrecht
19.00 uur

Effectief leren

Wij zijn als mens eigenlijk voortdurend bezig met leren. Op school, tijdens onze opleiding, op het werk. Maar ook in onze vrije tijd leren we steeds nieuwe kennis en vaardigheden. Dat lijkt allemaal vanzelf te gaan, maar als je goed naar het leerproces kijkt, blijken we dat helemaal niet zo handig aan te pakken. Hoe komt het dat we vaak niet effectief leren? Hoe werkt leren eigenlijk? En hoe moet het dan wel? Prof. dr. Gino Camp zal in deze Studium Generale lezing op deze vragen ingaan vanuit de wetenschap van leren en geheugen.

Over prof. dr. Gino Camp

Prof. dr. Gino Camp is hoogleraar Effectief leren. Hij legt zich al 15 jaar toe op het toepassen en toegankelijk maken van de wetenschappelijke kennis over hoe leren werkt in de praktijk voor zowel leerlingen/studenten, professionals en docenten. Naast onderzoeker is hij ook een bevlogen docent en ontving daarvoor van de Erasmus Universiteit de Onderwijsprijs. Hij is medeauteur van het boek Wijze Lessen, het onderwijsboek van het jaar in 2019. In datzelfde jaar ontving hij een Comenius Teaching Fellowship gericht op het implementeren van een digitale tool voor effectief studeren aan de Open Universiteit.