null Lezing over Ralph Vaughan Williams als dirigent van de Matthäus Passion

CW_MattheusPassion_head_large.jpg
Samenleving
Lezing over Ralph Vaughan Williams als dirigent van de Matthäus Passion
Op woensdag 12 april 2017 geeft drs. Herman Simissen een lezing over Ralph Vaughan Williams als dirigent van de Matthäus Passion in studiecentrum Eindhoven. Meld u aan om de lezing bij te wonen.

Zoeken naar de ideale 'Christus'

Het uitvoeren van de Matthäus-Passion van J.S. Bach tijdens de Goede Week is een belangrijke muzikale traditie in de Lage Landen. Van niet te overschatten betekenis voor de ontwikkeling van deze traditie was de dirigent Willem Mengelberg. In Groot-Brittannië speelde zijn generatiegenoot, de componist Ralph Vaughan Williams een vergelijkbare rol. En net als Mengelberg maakte ook Vaughan Williams opmerkelijke, zelfs omstreden keuzes bij het uitvoeren van de Matthäus-Passion. In de lezing wordt ingegaan op de betekenis van Vaughan Williams voor het Engelse muziekleven, en op zijn uitvoeringspraktijk als dirigent. Hierbij wordt gebruik gemaakt van geluidsfragmenten.

Drs. Herman Simissen is universitair docent bij de faculteit Cultuur- en rechtswetenschappen van de Open Universiteit. Studenten Cultuurwetenschappen kunnen deze lezing inbrengen bij de cursus CW-debat.

Praktische informatie

Datum: woensdag 12 april 2017
Tijdstip: van 19.00 uur tot 21.00 uur, inloop vanaf 18.45 uur
Locatie: studiecentrum Eindhoven, Fellenoord 360 (4e etage), 5611 ZK Eindhoven
Aanmelden bij studiecentrum Eindhoven via tel. 040-7600820 of e-mail eindhoven@ou.nl.