null Lezing: 'Philosophy of mind in een middeleeuws jasje'

CW_FilosofieMiddeleeuwen_02-17_head_large.jpg
Samenleving
Lezing: 'Philosophy of mind in een middeleeuws jasje'
Op woensdag 15 februari 2017 is iedereen vanaf 19.30 uur van harte welkom in de Lutherse Kerk in Utrecht (Hamburgerstraat 9) voor een lezing over filosofie in de Middeleeuwen. Om 20.00 uur begint Femke Kok, universitair docent aan de Open Universiteit, haar verhaal onder de titel 'Philosophy of mind in een middeleeuws jasje' over de filosoof Thomas van Aquino.

Philosophy of mind in een middeleeuws jasje

Filosofie is iets van alle tijden, en op sommige vragen is niet zo makkelijk een antwoord te vinden. De ideeën van Thomas van Aquino hebben nog steeds invloed op hedendaagse stromingen. Deze ideeën komen tijdens de lezing aan bod. Hoe dacht hij bijvoorbeeld over de relatie tussen lichaam en geest? Was het lichaam volgens hem van belang voor de menselijke identiteit, of juist niet? Antwoorden op deze vragen liggen niet op een presenteerblaadje in zijn teksten, maar op deze avond doet Femke Kok een poging en neemt ze de luisteraars mee op haar zoektocht.

Organisatie

De organisatie is in handen van Firapeel, een van oorsprong Utrechtse vereniging voor mensen die belangstelling hebben voor de middeleeuwen. Jaarlijks organiseert Firapeel een tiental activiteiten waaronder lezingen, excursies en museumbezoek.

Aanmelden

Graag vooraf aanmelden. De kosten bedragen €6 per persoon.