null Opkomen voor de wetenschap tijdens de March for Science

ALG_MarchForScience_head_large.jpg
Samenleving
Opkomen voor de wetenschap tijdens de March for Science
Science, not silence. Dat is het motto van de March for Science die op zaterdag 22 april 2017 in meer dan 400 steden over de hele wereld wordt gehouden, ook in Amsterdam en Maastricht. Wetenschappers en niet-wetenschappers laten tijdens deze dag zien waarom er in deze tijd moet worden gestreden voor het behoud van objectieve wetenschap. Alle Nederlandse universiteiten ondersteunen dit. De rectoren magnifici, waaronder de rector van de Open Universiteit, zullen aanwezig zijn op het Museumplein.

Uitnodiging

March for Science nodigt wetenschappers, bezorgde burgers en alle liefhebbers van de wetenschap uit om tussen 12.00 en 16.00 uur naar het Museumplein in Amsterdam te gaan. Een alternatief is de March of Science van 12.00 tot 14.00 uur op Plein 1992 in Maastricht.

Amsterdam

Het programma in Amsterdam is nog niet helemaal definitief, maar er is veel in voorbereiding. Zo komt er een podium waar diverse grote sprekers hun opwachting maken en zullen er op het hele plein tenten komen te staan. In elke tent wordt aan de hand van een actueel thema de rol van de wetenschap besproken, bijvoorbeeld klimaatverandering of de gevolgen van migratie. Daarnaast is er de Milestone March: een wandeling rondom het Museumplein voor het hele gezin. Tijdens de rondgang lopen de deelnemers langs een aantal ontdekkingen vanuit de wetenschap die grote gevolgen hebben gehad voor de maatschappij.

Meer informatie staat op de website en Twitter. [niet meer beschikbaar]

Maastricht

In Maastricht is zaterdag 22 april vanaf 12.00 uur iedereen welkom op Plein 1992. Om 12.15 uur start de rondwandeling door Maastricht, om 13.15 uur zijn er toespraken gevolgd door muziek. Om 14.00 uur eindigt de manifestatie.

Zie ook Facebook of Twitter.