null 10 jaar Niekée/Agora: 10 op de educatieve schaal van Richter

OW_Event_Niekee_head_large.jpg
Leren
10 jaar Niekée/Agora: 10 op de educatieve schaal van Richter
Dit jaar bestaat Niekée/Agora Roermond tien jaar. Op 10 maart 2017 wordt dat gevierd met het event '10 op de educatieve schaal van Richter'. Agora in Roermond is een van de meest spraakmakende onderwijsinnovaties in Nederland. Agora biedt leerlingen van vmbo tot en met gymnasium persoonlijke leerroutes zonder vakken, lesrooster, cijfers, lesmethoden en rapporten. De Open Universiteit heeft van het begin af aan deze innovatie op de voet gevolgd. Zes onderzoekers van het Welten-instituut dragen dan ook bij aan dit jubileumevenement.

Van Sander Dekker tot Cesar Zuiderwijk

Voor Niekée/Agora is de ideale leeromgeving een mix tussen de Efteling, Harvard University, een Boeddhistisch klooster, een marktplein en een atelier. De organisatoren hebben voor het event een dagvullend leercircus georganiseerd dat voldoet aan deze ideale leeromgeving. Het programma laat een grote variatie zien. Naast sprekers als Paul Rosenmöller, voorzitter van de vo-raad, en Sander Dekker, staatssecretaris OC&W, en de zes onderzoekers van het Welten-instituut zijn er bijdragen van bijvoorbeeld taalkunstenaar Wim Daniëls, schaakmeester Hans Böhm en Golden-Earring drummer Cesar Zuiderwijk. Zo vlak voor de verkiezingen worden er ook vertegenwoordigers verwacht uit de Haagse politiek, zijn er acts en optredens en zijn er leerlingen en docenten aanwezig van scholen uit het internationale netwerk van Agora.

Onderwijssysteem op de schop?

Het Welten-instituut heeft de ontwikkeling van Niekée/Agora van het begin af aan op de voet gevolgd. Op het event zoeken ze de discussie met de aanwezigen over vernieuwingen en ontwikkelingen in het onderwijs.

Het event 10 op de educatieve schaal van Richter vindt plaats op 10 maart 2017, van 10.00 tot 16.00 uur, aan de oranjelaan 300 in Roermond. Aanmelden kan via www.niekee.nl.