null AECT 2020 award voor Rob Koper

ALG_Abstract2_head_large.jpg
Leren
AECT 2020 award voor Rob Koper
AECT, de Association for Educational Communications and Technologies heeft de Distinguished Development Award 2020 toegekend aan Rob Koper, universiteitshoogleraar bij de Open Universiteit. Deze award is een eerbetoon van de AECT voor de meest vooraanstaande onderzoekers op het gebied van onderwijstechnologie, onderwijsontwerp, onderwijswetenschappen en gerelateerde onderzoeksgebieden.

Essentieel en duurzaam onderzoek

Rob Koper ontving de award vanwege zijn ononderbroken essentiële onderzoek naar innovatie van onderwijsinstellingen, onderwijsontwerp, leernetwerken voor professionele ontwikkeling en slimme leeromgevingen. De prijsuitreiking tijdens de jaarlijkse AECT conferentie kon vanwege corona niet doorgaan.

Loopbaan bij de Open universiteit

Rob Koper kwam in dienst bij de Open Universiteit in 1987 om er in 1992 te promoveren in de Onderwijswetenschappen. In 1998 werd hij benoemd tot hoogleraar en werd hij programmaleider Learning Design Research & Development. Van 2007 tot 2013 was hij decaan van de faculteit Onderwijswetenschappen en directeur van het Centre for Learning Sciences and Technologies (CELSTEC). In 2013 werd hij benoemd tot universiteitshoogleraar.

De award

De AECT Distinguished Development Award wordt jaarlijks toegekend aan de meest vooraanstaande onderzoekers op het gebied van onderwijstechnologie, onderwijsontwerp, onderwijswetenschappen en gerelateerde onderzoeksgebieden. De genomineerden worden beoordeeld door de ETR&D-Development Editorial Board. Deze commissie kende de award voor 2020 toe aan Rob Koper en Peggy Ertmer, professor at Purdue University.