null Alumnidag Cultuurwetenschappen in het Teylers Museum

CW_Alumnidag_TeylersMuseum_head_large.jpg
Leren
Alumnidag Cultuurwetenschappen in het Teylers Museum
Op zaterdag 18 mei 2019 organiseert de faculteit Cultuur- en rechtswetenschappen voor alumni van de Open Universiteit een dag met een boeiend programma zoals lezingen, discussie en een rondleiding. De alumnidag wordt georganiseerd in het Teylers Museum in Haarlem. 

Prof. dr. Carla-Rita Palmerino (Open Universiteit en Radboud Universiteit), expert op het gebied van de vroeg-moderne wetenschapsgeschiedenis, geeft een lezing over de ontwikkelingen in de wetenschap waarvan de instrumenten en installaties uit het Teylers Museum de materiële getuigen zijn. 

Dr. Michiel Plomp, hoofdconservator kunstverzamelingen van het Teylers Museum geeft een lezing over de bijzondere kunstcollectie van het museum.

Nieuwsgierig geworden naar de schatten van het Teylers? Na de lezingen staan professionele gidsen voor u klaar om u de besproken objecten met eigen ogen te laten bewonderen.

Programma Alumnidag

  • 12.30 uur - Aankomst en ontvangst met koffie en thee
  • 13.00 – 13.15 uur - Welkomstwoord en korte introductie op het thema van deze dag door Dr. Elisabeth den Hartog
  • 13.15 – 14.00 uur - Lezing door mw. prof. dr. Carla-Rita Palmerino, Radboud Universiteit Nijmegen, getiteld: 'De mechanisering van het wereldbeeld en de geboorte van een experimentele cultuur'. Op het gebied van het onderzoek naar de mechanisering van het wereldbeeld is Carla-Rita Palmerino de onbetwiste expert; zij zal ons wegwijs maken in de wetenschappelijke ontwikkelingen, waarvan de apparaten en installaties uit het Teylers Museum de materiële getuigen zijn.
  • 14.00 – 14.15 uur - Gelegenheid tot het stellen van vragen
  • 14.15 – 14.45 uur - Thee- en koffiepauze
  • 14.45 –15.30 uur - Lezing door dhr. dr. Michiel Plomp, hoofdconservator Kunstverzamelingen van het Teylers Museum.
  • 15.30 – 15.45 uur - Gelegenheid tot het stellen van vragen
  • 15.45 – 16.45 uur - Rondleiding door het Teylers Museum o.l.v. professionele gidsen
  • 16.45 – 17.30 uur - Borrel

Aanmelden en locatie

U kunt zich tot uiterlijk 13 mei voor deze dag opgeven door een mail te sturen aan secretariaat.cenr@ou.nl o.v.v. 'alumnidag 2019'. Geef bij uw inschrijving ook aan of u een alumni, een masterstudent of een student/deelnemer seminar Techniek bent. Voor deze alumnidag 2019 kunnen namelijk ook de masterstudenten van Cultuurwetenschappen en de studenten die deelnemen aan het seminar Techniek zich aanmelden.

Aan uw deelname zijn geen kosten verbonden; wel wordt u verzocht (indien mogelijk) uw Museumjaarkaart mee te nemen.

De locatie is Teylers Museum, Spaarne 16, 2011 CH Haarlem