null Alumnidag Rechtswetenschappen

RW_MeetMatch_Home_16294_head_large.jpg
Alumnidag Rechtswetenschappen
In samenwerking met het Amsterdamse Juridische Vereniging-Alumnigenootschap organiseert de faculteit Rechtswetenschappen op zaterdag 2 oktober 2021 voor de eerste keer een alumnidag. De alumnidag, die in het teken zal staan van 'digitalisering en recht' belooft een boeiende aangelegenheid te worden. Iedereen die de master Rechtsgeleerdheid aan de Open Universiteit heeft afgerond en studenten die vergevorderd zijn in de master Rechtsgeleerdheid zijn van harte uitgenodigd.

AJV-Alumnigenootschap

Onlangs heeft de Amsterdamse Juridische Vereniging (AJV), de studievereniging voor rechtenstudenten van de Open Universiteit, een Alumnigenootschap opgericht, met als doel om kennis, ervaring en expertise uit te wisselen tussen alumni onderling en een bloeiend alumni-netwerk te realiseren.

Programma

Digitalisering en recht: twee vakgebieden die voortdurend in beweging zijn. Sinds Covid-19 wordt er meer tijd online doorgebracht. Zo wordt er meer thuisgewerkt, steeds meer online gewinkeld en lijken de online mogelijkheden eindeloos. Maar hoe zit het bijvoorbeeld met privacy? Met de nieuwe master 'Gegevensbescherming en Privacyrecht' in zicht is 'digitalisering en recht' een mooi onderwerp voor onze eerste alumnidag!

Doordat technologische ontwikkelingen doorgaan, zullen er uitdagingen blijven bestaan voor regulering. Tijdens de keynote zal dhr. mr. ir. Arnoud Engelfriet een kritische beschouwing van het internetrecht ten gehore brengen.

Vervolgens worden er vier interactieve workshops met betrekking tot dit onderwerp georganiseerd, elk met een prikkelend en actueel thema die u stof tot nadenken geven. U kunt in totaal twee workshops volgen. Zo kunt u kiezen voor de workshop 'Artificial intelligence, innovaties en gegevensbescherming in het gezondheidsonderzoek: ontwikkelingen en kansen' van mw. mr. drs. Irith Kist, bc., functionaris Gegevensbescherming bij het NKI. Parallel hieraan zal mw. mr. Laura Pavias, Juridisch adviseur digitale opsporing bij de Dienst Regionale Recherche van de politie Eenheid Amsterdam een workshop verzorgen getiteld 'Digitale opsporing en Cybercrime: de opsporingspraktijk vanuit juridisch perspectief'.

Na een korte pauze kunt u vervolgens kiezen voor de sessie 'Elektronisch bestuurlijk verkeer en de rechtspositie van de digitaal kwetsbare burger' van mw. mr. dr. M.M. Groothuis, beleidsadviseur bij het College voor de Rechten van de Mens en de workshop van dhr. mr. dr. Marc van Opijnen, Adviseur rechtsinformatica bij het ministerie van Binnenlandse Zaken, met de titel 'Ontsluiting van overheidsinformatie: actuele ontwikkelingen'.

Bekijk het programma, een overzicht van de inhoud van de sessies en de achtergrond van de sprekers.

Na de workshops is het tijd om te netwerken tijdens de borrel. Ook zal er tijdens de borrel gezorgd worden voor een hapje. Borrelen kan natuurlijk niet op een lege maag!

Locatie

De alumnidag zal plaatsvinden in het Muntgebouw in Utrecht. De locatie biedt voldoende parkeergelegenheid en is te voet binnen 10 minuten te bereiken vanuit het Centraal Station.

Aanmeldinformatie

Deze dag is voor iedereen die de master Rechtsgeleerdheid heeft afgerond aan de Open Universiteit. Daarnaast mogen ook studenten deelnemen die vergevorderd zijn in de master Rechtswetenschappen (minimaal 30 studiepunten hebben behaald).

Deelname aan deze dag is kosteloos, wel dient u zich van tevoren aan te melden via het aanmeldformulier. Aanmelden is mogelijk tot maandag 20 september.

Aangezien we met het organiseren van evenementen nog steeds te maken hebben met de gevolgen van de corona-pandemie, kunnen we slechts een beperkt aantal deelnemers ontvangen. Daarnaast hebben wij ervoor gekozen om met een toegangsbewijs te werken. Dat wil zeggen dat u gebruikmaakt van het corona-toegangsbewijs in de CoronaCheck-app. Het toegangsbewijs is geldig met een negatieve testuitslag, een vaccinatiebewijs of een herstelbewijs.