null College Sven Brinkhoff bij Universiteit van Nederland

RW_Sven_Brinkhoff_UVNL_15892_head_large.jpg
College Sven Brinkhoff bij Universiteit van Nederland

Op maandag 3 februari 2020 staat Sven Brinkhoff, universitair docent strafrecht bij de Open Universiteit, op het podium van de Universiteit van Nederland. Hij geeft daar een college getiteld 'Waarom onderhandelt Nederland met grote criminelen?' Hij vertelt hoe het Nederlandse strafrecht omtrent kroongetuigen in elkaar zit en welke bezwaren hieraan kleven. U kunt de opnamen bijwonen op maandag 3 februari om 20.00 uur in AIR Amsterdam

Waarom onderhandelt Nederland met grote criminelen?

In ruil voor strafvermindering helpen kroongetuigen met het opsporen en vastzetten van de grootste criminelen. Daarmee is het dan ook een groot opsporingsmiddel van het strafrecht. Maar is het wel verantwoord om deze misdadigers te belonen terwijl ze zelf vaak grote delicten hebben gepleegd. En daarbij zulke misdadigers zijn toch voor geen cent te vertrouwen? Dat zijn de vragen waar Sven Brinkhoff in zijn college op ingaat.

Bijwonen

Geïnteresseerden kunnen de opnamen bijwonen op maandag 3 februari 2019 van 20.00 tot 22.15 uur bij AIR in Amsterdam. Tijdens die avond geven er nog vier andere wetenschappers een minicollege. Informatie over het programma en het bestellen van kaarten kan via de website van Universiteit van Nederland. 

Sven Brinkhoff

Sven Brinkhoff