null Boek 'Ken je leerling' nu gratis te downloaden

OW_Publicatie_KenjeLeerling_19868_head_large.jpg
Boek 'Ken je leerling' nu gratis te downloaden
Het boek 'Ken je leerling, praktische inzichten uit onderzoek over toetsen en beoordelen PO' is nu gratis te downloaden. De auteurs, waaronder Desirée Joosten-Ten Brinke, onderzoeker aan de Open Universiteit, willen met dit boek leraren en schoolleiders ondersteunen om observaties, data en toetsen gericht in te zetten. En daarmee het leerproces en de kansen van alle leerlingen bevorderen. Praktische tips en verder lezen-tips met handige qr-codes maken het boek compleet.

Voortdurend vinger aan de pols

Lesgeven is meer dan louter lesstof uitdragen. Het vraagt om voortdurend een vinger aan de pols houden: Komt de stof over en maakt elke leerling zich die eigen? En wat hebben ze nodig om verder te groeien? Onderzoekers Judith Gulikers, Desirée Joosten-Ten Brinke en Kim Schildkamp selecteerden twintig kernpublicaties uit de (inter)nationale literatuur over het thema toetsen en beoordelen. Onderwijsjournalist Bea Ros van Didactief beschrijft deze in toegankelijke taal. Daarnaast tonen vijftien basisscholen hoe zij de theorie vertalen naar de praktijk van het klaslokaal. Praktische tips en verder lezen-tips met handige qr-codes maken het boek compleet.

Gedrukte versie en gratis download

Het boek verscheen eerder al bij Ten Brink Uitgevers, waar de gedrukte versie besteld kan worden. Dankzij steun van de PO-Raad, po-schoolbesturen, HAN en Lerarencollectief is op 18 juni 2022 tijdens de ResearchED ook een gratis online versie beschikbaar gekomen.

Download het boek Ken je leerling, praktische inzichten uit onderzoek over toetsen en beoordelen PO.