null Boekpresentatie: 'Basisboek geweld in de levensloop' door Janine Janssen

RW_BoekJanineJanssen_GeweldLevensloop_15670_head_large.jpg
Boekpresentatie: 'Basisboek geweld in de levensloop' door Janine Janssen
Geweld is een veelomvattend fenomeen, waar jong en oud in onze samenleving mee te maken kan krijgen. Janine Janssen, bijzonder hoogleraar Rechtsantropologie aan de Open Universiteit, schreef samen met Catrien Bijleveld, Avans Hogeschool, het 'Basisboek geweld in levensloop', over het verschijnsel geweld en de menselijke levensloop. Het boek wordt op woensdag 28 september 2022 gepresenteerd in Den Bosch.

Janssen en Bijleveld kijken vanuit het perspectief van de sociologie, psychologie en historische antropologie naar geweld. Ze vragen zich steeds af wat, uitgaande van het levensloopperspectief, de meerwaarde van theoretische modellen uit deze disciplines voor de praktijk kan zijn. Het boek is gericht op professionals in de veiligheidszorg, uiteenlopend van het justitiële tot het sociale domein. 'Basisboek geweld in de levensloop' verschijnt bij uitgever Boom Criminologie.

Symposium

Aan de boekpresentatie gaat een symposium vooraf. Sprekers geven hun visie op de relatie tussen theorie en praktijk. Sommige sprekers doen dat vanuit de praktijk, anderen vanuit de wetenschap.

Praktische informatie

Datum en tijd: woensdag 28 september 2022 van 13.00 - 18.00 uur.
Locatie: Avans Hogeschool, Onderwijsboulevard in Den Bosch.
Deelname: Meld je vooraf aan door het aanmeldformulier* in te vullen.
Meer informatie over het symposium: via de website van Avans Hogeschool*.

* niet meer beschikbaar

De illustratie die de boekomslag siert.