MST_DataScience_Python_15775_head_large.jpg
Data Science (Python)
 

CPP Data Science (Python)

Get ready for some real Data Science!

Het data science domein ontwikkelt zich in razendsnel tempo. Deze ontwikkeling heeft grote impact op de manier waarop organisaties, in zowel de publieke als private sector, processen inrichten en uitvoeren. De impact is ook voelbaar in de samenwerking met business partners, de wijze van besluitvorming en de benodigde competenties en skills van medewerkers in iedere laag van de organisatie.

Het CPP Data Science (Python) biedt een uniek en uitdagend programma met een mix aan geavanceerde data science onderwerpen die je helpt om jezelf voor te bereiden op en deel uit te maken van deze ontwikkeling.

In het kort:

 • Leer jouw technische data science vaardigheden te verbeteren
 • Leer programmeren in Python
 • Volledig online te volgen
 • Circa 5 maanden
 • Voertaal is Engels
 • Beschikbaar voor groepen en in-company trainingen

Meer informatie

CPP Artificial Intelligence Engineer

Kunstmatige intelligentie kom je steeds meer tegen in je dagelijks leven. Zo kun je je telefoon ook bedienen door middel van spraak, hoor je steeds meer over zelfrijdende auto´s en maken veel bedrijven gebruik van een chatbot. Vind jij deze ontwikkelingen ook zo boeiend en zou je meer willen leren over intelligente agents en machine learning?

Meer informatie

CPC Data Science & Business Analytics

Hoewel de laatste jaren een hype is ontstaat rondom de impact van analytics, blijkt het vaak lastig om deze technieken in dagelijkse operaties op te nemen. Ontdek hoe business intelligence en data analytics van invloed zijn op de besluitvorming van organisaties. Je leert onderzoeksvragen op te stellen en vergaart kennis over data mining, analysetechnieken en de interpretatie van data.

In het kort:

 • Leer meer over business intelligence en data analytics
 • Leer wat business analytics kan betekenen in jouw dagelijkse werk
 • Blended onderwijs: fysieke bijeenkomsten gecombineerd met online zelfstudie

De Certified Professional Course Data Science & Business Analytics maakt deel uit van de opleiding tot Business Controller maar is ook los te volgen.

Meer informatie

CPC Business Analytics

Analytics is de nieuwste uitdaging voor organisaties die een voorsprong willen nemen op hun concurrenten. Hoewel succesverhalen algemeen worden aangeprezen in publicaties in de industrie, worstelen veel organisaties met het ontlenen van zinvolle inzichten uit hun big data. Verder moeten organisaties die een datagedreven organisatiecultuur willen ontwikkelen, uitzoeken hoe een governance structuur moet worden ontworpen die voldoet aan de opkomende ethische en juridische kaders.

In de course Business Analytics word je vertrouwd gemaakt met het opkomende gebied van business analytics. Je leert over de drie veel voorkomende soorten business analytics en de praktische toepassing daarvan en krijgt een beter begrip van organisatieprocessen en –structuren die nodig zijn om de analysecapaciteit van de organisatie en een datagedreven organisatiecultuur te ontwikkelen en te koesteren.

 • Leer wat het belang is van digitalisering en in het bijzonder van data
 • Raak vertrouwd met de basis data-analysetechnieken, zoals regressie, classificatie en clustering
 • Leer hoe je strategisch voordeel kunt behalen voor jouw organisatie
 • Volledig online te volgen
 • Circa 10 weken
 • Te volgen in het Nederlands of Engels

De Certified Professional Course Business Analytics maakt deel uit van het CPP Smart Services maar is ook los te volgen.

Meer informatie

KOOP Big data en statistiek: in samenwerking met CBS en Zuyd Hogeschool

De behoefte aan betrouwbare en samenhangende statistische informatie neemt toe. Werknemers uit diverse disciplines en organisaties moeten in staat zijn statistische informatie te begrijpen en op waarde te schatten. Hoe kunnen deze grote hoeveelheden gegevens, de zogenoemde Big Data, worden gebruikt bij het samenstellen van statistieken, waarmee besluitvorming bij de overheid en in het bedrijfsleven sneller en gefundeerder kan plaatsvinden? Daarbij moet rekening worden gehouden met eventuele beperkingen aan kwaliteit en representativiteit van de data, en borging van de privacy van de mensen. Het begint met het creëren van bewustwording ten aanzien het gebruik van Big Data voor statistisch onderzoek, inclusief diverse technieken voor het verzamelen en verwerken van data. Het Kort Open Online Programma Big Data en statistiek richt zich hier op.

In het kort:

 • Verwerf basiskennis over big data
 • Verwerf basiskennis over technieken voor het verzamelen, verwerken, analyseren en visualiseren van grote hoeveelheden data
 • Korte online course
 • Circa 6 weken

Meer informatie