null CPP Innovatiemanagement voorziet in behoefte bij vernieuwers

CPPINNO_InnovatieOndernemers_14916_head_large.jpg
Leren
CPP Innovatiemanagement voorziet in behoefte bij vernieuwers
Het Certified Professional Program (CPP) Innovatiemanagement dat begin oktober 2018 op de markt kwam voorziet duidelijk in een behoefte in de markt.

Het CPP Innovatiemanagement bereidt vernieuwers (iedereen die een innovatierol wil, kan of moet vervullen) voor op de grote veranderingen die op organisaties afkomen, stelt programmadirecteur dr. Nadine Roijakkers, verbonden aan de faculteit Management, Science & Technology van de Open Universiteit. “We hebben inmiddels twee cursussen in de markt gezet. Het CPP Innovatiemanagement blijkt inderdaad het praktijkgerichte programma op academisch niveau te zijn. Onze cursisten ervaren dat dit programma indertijd samen met ondernemers is ontwikkeld.”

Voor wie?

Dr. Ward Ooms (mede initiatiefnemer van dit CPP): “Indertijd is gesteld dat het CPP Innovatiemanagement interessant is voor ondernemers die hun innovatiepotentieel optimaal willen faciliteren. In de periode na livegang is gebleken dat medior en senior managers zeer zeker ook baat hebben bij dit CPP, zeker als ze denken aan een carrièreswitch richting innovatiemanagement binnen hun organisatie of zelfs daarbuiten. Het CPP slaat ook duidelijk aan bij werknemers en ZZP-ers die een beter begrip en praktische handvatten willen verkrijgen voor het innoveren binnen organisaties.”

Opbouw CPP Innovatiemanagement

Het Certified Professional Program Innovatiemanagement bestaat uit vier modules die gericht zijn op het verstevigen van het innovatiepotentieel van organisaties. Twee cursussen zijn beschikbaar:

  • Innovatiestrategie;
  • Organisatie van innovatie.

In het voorjaar 2019 komen de volgende twee cursussen beschikbaar:

  • De menselijke factor van innovatie;
  • Innovatie in de praktijk.

Roijkakkers: “Met de laatste module kunnen de deelnemers een concreet innovatieplan opstellen voor hun eigen organisatie. Het werkt dan in hun voordeel als de andere drie modules met succes zijn doorlopen.” Ooms vult aan: “Onze huidige deelnemers die de eerste twee cursussen doorlopen geven aan dat ze de lessons learned direct kunnen implementeren in hun praktijk en hier ook al meteen merkbaar profijt van ondervinden.”

Meer weten?

Het CPP Innovatiemanagement heeft een doorlooptijd van ongeveer een jaar. Startmogelijkheden en meer informatie over de inhoud en de structuur van het Certified Professional Program Innovatiemanagementnt is te vinden op onze website.