null Cross border online seminar over natuurlijke oplossingen in waterbeheer op 18 november

NW_Natura2000_15055_head_large.jpg
Duurzaamheid
Cross border online seminar over natuurlijke oplossingen in waterbeheer op 18 november
Op woensdag 18 november 2020 organiseert de Open Universiteit vanuit het Euregionaal onderzoeksproject 'Co-Adapt: Climate adaptation through co-creation' een cross border online seminar over natuurlijke oplossingen in waterbeheer. Het seminar duurt van 10.00 uur tot 13.30 uur en is gratis toegankelijk voor iedereen die geïnteresseerd is.

Acht sprekers over oplossingen in waterbeheer

Tijdens het seminar zullen acht sprekers van verschillende organisaties in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, België en Nederland praten over de integratie, implementatie en voordelen van oplossingen in waterbeheer op nationaal, regionaal en lokaal niveau. Vanuit de Open Universiteit spreekt Borjana Bogatinoska over 'Fighting climate change induced hazards with Nature Based Solutions'. Zie het programma en praktische informatie over het Cross Border Online Seminar Natural Flood Management delivery 18th November. Gebruik deze link voor deelname aan het seminar.

Co-Adapt

Het Interreg 2Mers Seas Zeeën grensoverschrijdend onderzoeksproject Co-Adapt: Climate Adaptation Trough Co-Creation werkt aan oplossingen die zijn gebaseerd op het principe van co-creatie tussen beleidsmakers, wetenschappers en stakeholders (bijv. boeren). Naast de Open Universiteit zijn in het consortium waterbeheerders uit Engeland, Frankrijk en België de onderzoekspartners. In september 2020 deden masterstudenten en onderzoekers voor het eerst veldwerk voor het project in de Vlaamse Barbierbeek.

Dr. ir. Angelique Lansu, verbonden aan de faculteit Bètawetenschappen, leidt het onderzoeksdeel van Co-Adapt. Samen met dr. Jikke van Wijnen organiseert zij namens de Open Universiteit de seminar, in samenwerking met Farming & Wildlife Advisory Group South West (VK), en Somerset County Council (VK).