null Cross Border Seminar 'Spatial Visions and Climate Change Scenarios'

NW_Klimaatadaptatiebeleid_15032_head_large.jpg
Duurzaamheid
Cross Border Seminar 'Spatial Visions and Climate Change Scenarios'
Woensdag 23 oktober 2019 organiseert de Open Universiteit het Cross Border Seminar 'Spatial Visions and Climate Change Scenarios' in Antwerpen. De dag is bedoeld voor professionals in water en klimaat management al dan niet werkzaam bij lokale overheden, bedrijven en startups. Dit gratis seminar vloeit voor uit de deelname van de Open Universiteit aan het Interreg project 2Seas Mers Zeeën Co-adapt.

Programma

Het programma van het seminar is als volgt:

09.00 - 09.30 am Registration, coffee, tea
09.30 - 09.35 am Welcome, by Jan De Haes, Vice-Governor Province of Antwerp
09.35 - 09.40 am Introduction, by dr. ir. Angelique Lansu (Open Universiteit)
09.40 - 10.00 am Spatial visions and climate change scenarios by guest speaker UK (to be confirmed)
10.00 - 10.20 am Adapting to climate change: practises in land development projects by ir. Bert Barla (Flemish Land Agency VLM)
10.20 - 10.40 am Co-creation of knowledge and decisions by dr Judith Floor (Open Universiteit)
10.40 - 11.00 am Coffee break
11.00 - 13.00 pm World Café (lead: dr. Judith Floor, Open Universiteit)
Cross border workshop to share and explore knowledge in climate adaptation projects on spatial visions and co-creation of nature-based solutions
13.00 - 14.00 pm Lunch

Over het project Co-Adapt

Binnen het project Co-Adapt: Climate adaptation through co-creation worden belemmeringen geïdentificeerd die een succesvolle klimaatadaptatie in de weg staan. De oplossingen die het project Co-Adapt voorstelt zijn gebaseerd op het principe van co-creatie tussen beleidsmakers, wetenschappers en stakeholders, waarbij binnen het concept van adaptatiepaden duurzame resultaten kunnen worden bereikt.
Dr. ir. Angelique Lansu is de projectleider voor de Open Universiteit. Zij werkt als docent aardwetenschappen bij de vakgroep Natuurwetenschappen.

Locatie

Provinciehuis Antwerpen, Koningin Elisabethlei 22, 2018 Antwerpen. Gebruik alstublieft het openbaar vervoer of de fiets. Indien u met de auto komt, parkeert u dan in de omgeving of vraag een parkeerplaats QR-code aan vooraf bij registratie. Het aantal parkeerplaatsen voor auto's in de ondergrondse parkeergelegenheid is beperkt.

Meer informatie en inschrijven

Zie de flyer voor meer informatie en inschrijving.

Inschrijven via het aanmeldformulier is verplicht (max. capaciteit van 100 deelnemers). Deelname aan het seminar is gratis inclusief lunch.