null Doorgroeien tot Software Architect

CPPSA_head_large.jpg

Doorgroeien tot Software Architect

Ben jij al een tijdje in de IT-sector aan het werk als OO-programmeur? En denk je er over na om een stap vooruit te zetten om mee te ontwerpen aan IT-oplossingen? Kijk dan eens naar het vak van Software Architect. In die rol kun je de ervaring van software ontwikkelaar heel goed gebruiken om te overzien wat snelle hightech-ontwikkelingen aan risico's en kansen met zich meebrengt.

Kwaliteit van software

Het programma Softwarearchitect is een gedegen opleiding op masterniveau, waardoor je kunt uitgroeien tot een goed softwarearchitect. Je krijgt diepgaand inzicht in iteratieve systeemontwikkeling volgens het unified process, objectgeoriënteerd ontwerpen met behulp van design patterns en software architectuur, waaronder Software Product Lines, webservices Service Oriented Architectures (SOA) en de REST architectuurstijl. Het programma duurt circa 7 maanden. Je tijdsinvestering is ongeveer 10 uur per week naast tweewekelijkse bijeenkomsten, zowel online als fysiek in Utrecht. Na afloop heb je de nodige kennis en vaardigheden om objectgeoriënteerde en componentgebaseerde systemen te ontwerpen. De opleiding combineert gedegen theoretische kennis met praktische opdrachten, zodat je leert kennis toe te passen in de beroepspraktijk.

Dit ben jij

Na je hbo-opleiding ben je gaan werken als programmeur en je draait al een paar jaartjes mee, je begrijpt de objectgeoriënteerde programmeertaal als geen ander en je geeft graag advies aan anderen hierover. Dan is een volgende stap om complexe systemen te kunnen overzien en zelf te ontwerpen iets om serieus te overwegen. Er is namelijk een grote behoefte aan softwarearchitecten met een technische achtergrond en programmeer skills programmeursachtergrond. Je beschikt na het volgen van het programma over fundamentele kennis op masterniveau en je kunt aan anderen uitleggen wat je doet en waarom je het doet. Met dit professionalsprogramma kun je na 7 maanden de leiding nemen in projecten en grote systemen ontwerpen die meebewegen met nieuwe technologie.

Interesse?

Het programma begint in september 2023. Kijk op de website voor meer informatie over het programma, studieadvies en inschrijving.