Wij zorgen er graag voor dat u een goede website ervaring bij ons heeft. Om dit te verbeteren maken wij gebruik van cookies.
U ziet advertenties die bij u passen en u kunt uw interesse delen via social media. Bekijk ons privacy beleid voor meer informatie.

Meer lezen
Eerste leerlingen Wiskunde D Online ontvangen certificaat
De eerste VWO leerlingen die klaar zijn met het programma Wiskunde D Online hebben in december 2017 hun certificaat ontvangen. Matthijs van Andel, Elise Deen en Florine Buijtenhuis van het Griftland College in Soest zijn in augustus 2015 toen ze in de vierde klas zaten gestart met het programma. Nu, 16 lesblokken later, hebben ze het hele programma keurig volgens planning afgerond. Op hun VWO diploma, dat ze hopelijk voor de zomer 2018 gaan halen, zal dan vermeld worden dat ze het keuzevak Wiskunde D hebben behaald.

Wiskunde D als keuzevak

Wiskunde D is op VWO en HAVO een keuzevak. Sommige scholen bieden het aan, sommige scholen niet. Er is geen centraal landelijk examen, de scholen examineren de leerlingen zelf.
Op sommige scholen zijn er te weinig leerlingen die Wiskunde D willen doen om het vak klassikaal aan te kunnen bieden. Voor die scholen is er de optie om mee te doen aan Wiskunde D Online. Dan doen de leerlingen het vak voornamelijk online en in zelfstudie met videolessen en opdrachten. Dat gaat via de elektronische leeromgeving yOUlearn, die door de Open Universiteit verzorgd wordt. Wekelijks moeten de leerlingen huiswerk maken en insturen. Dat wordt nagekeken door studentassistenten van een zevental hogescholen en universiteiten verspreid over Nederland. En om de vier weken doen de leerlingen op school een toets.

Start en voortgang

Wiskunde D Online is in 2015 gestart met een programma voor 4 VWO. Dat is in 2016 en 2017 uitgebreid met 5 en 6 VWO. En in 2017 is er ook gestart met Wiskunde D Online voor 4 HAVO. In 2018-19 zal het programma helemaal compleet zijn, als de lesblokken voor 5 HAVO ook opgenomen zijn in de elektronische leeromgeving.

Wiskunde D Online

Wiskunde D Online blijkt in een behoefte te voorzien. In 2015 werd gestart met ongeveer 30 scholen en 200 leerlingen. In september 2017 meldden zich ongeveer 600 leerlingen van 80 scholen aan. De organisatie van Wiskunde D Online is sinds begin 2017 in handen van de Stichting Wiskunde D Online.

Zie voor meer informatie de website www.wiskundedonline.nl.


Meer nieuwsberichten                                                                                                                Meer agenda items