null Flexibel onderwijs: Je kunt niet slim zijn tegen je zin

OW_FlexibelLeren_14288_head_large.jpg
Digital Learning
Flexibel onderwijs: Je kunt niet slim zijn tegen je zin
Joseph Kessels, emeritus-hoogleraar van de Open Universiteit, is keynote spreker op de Lentesessie over Flexibel onderwijs. Deze wordt georganiseerd door CINOP op 29 maart 2018 in Utrecht. Flexibilisering in het onderwijs krijgt langzaam vorm, maar de centrale vraag is: wat is er nodig zodat onderwijs écht een baanbrekende en vernieuwende rol kan spelen in de samenleving? Professor Josef Kessels neemt de aanwezigen mee in zijn visie op onderwijs: 'je kunt niet slim zijn tegen je zin'.

Autonomie, nieuwsgierigheid en motivatie

Voor Kessels zijn autonomie, nieuwsgierigheid en motivatie sleutelwoorden in zijn visie op onderwijs. Hij schetst een onderwijs dat lerenden helpt bij het bekwaam worden, het ontwikkelen van een sterke leeridentiteit, het versterken van het geloof in eigen kunnen en het leiden van een gelukkig leven. Hij schetst een perspectief op het toekomstig onderwijs dat mensen voorbereidt op een wereld van leven lang leren.

Praktijkvoorbeelden Flexibel onderwijs

Naast de keynote van Kessels presenteren een aantal sprekers aansprekende praktijkvoorbeelden van flexibel beroepsonderwijs. Voor meer informatie en aanmelding voor de lentesessie kunt u terecht op de website van CINOP.

Joseph Kessels