null Gekke kinderen zijn anders gewoon

OW_KindBlij_12171_head_large.jpg
Samenleving
Gekke kinderen zijn anders gewoon
Ivo Mijland, opleider, auteur van onderwijsboeken en parttime cabaretier verzorgt de afsluitende presentatie op de conferentie 'Anders doen denken in het onderwijs'. Onder de titel 'gekke kinderen zijn anders gewoon' geeft hij een humoristische en inspirerende lezing waarin de deelnemers ervaren hoe het is als je gek gevonden wordt. En om zeker te zijn dat de aanwezigen ervaren hoe het is als je op school onderwijs krijgt dat niet passend is, voert deze Brabander en passant Passend Carnaval in. De conferentie 'Anders doen denken' vindt plaats op 21 juni 2017 in Wageningen.

Anders doen denken

Mijland is de laatste spreker op een conferentie die antwoord wil op de vraag ‘hoe kunnen we ervoor zorgen dat het onderwijs écht anders wordt’. Vernieuwers in het onderwijs en deelnemers gaan met elkaar in gesprek over anders denken in het onderwijs. Op het programma staan verder presentaties van Jelle Jolles, Rob Martens en Anja Vink alsmede een groot aantal workshops. De deelnemers kunnen kiezen uit workshops over de meest uiteenlopende en prikkelende onderwerpen zoals:

  • Blij van mijn werk en mijn collega’s
  • De loopbaan van de Gelaarsde Kat: werken met sprookjes in loopbaangesprekken
  • Ondernemers zijn opportunistisch en docenten niet geïnteresseerd
  • Pippiwijs ontwikkelen: zet de werknemer in zijn kracht
  • Stretch de leidinggevende

Meer informatie en aanmelden

De conferentie wordt georganiseerd door prof. dr. Marinka Kuijpers, hoogleraar Leeromgeving en leerloopbanen bij het Welten-instituut in samenwerking met Johan van der Sanden erepenningdragers in het vmbo. Het volledige programma vindt u op de website leerloopbanen.nl. Aanmelden kan via het aanmeldformulier.