null Gepubliceerd: Jongens zijn slimmer dan meisjes XL

OW_jongens_zijn_slimmer_dan_meisjes_head_large.jpg
Leren
Gepubliceerd: Jongens zijn slimmer dan meisjes XL
Wanneer het over onderwijs gaat, doen de gekste mythes de ronde. Het probleem daarbij is dat mensen die mythes voor waar aannemen en ze in het onderwijs toepassen. Met alle nare gevolgen van dien ... In het boek Jongens zijn slimmer dan meisjes, nemen Pedro de Bruyckere, Paul Kirschner (OU) en Casper Hulshof (UU) 35 van die mythes over leren en onderwijs onder de loep.

Clichés

Dit boek neemt clichés over onderwijs en leren onder de loep, en laat er de meest recente wetenschappelijk onderbouwde inzichten op los. Zo sneuvelen onder andere de onterecht hoog ingeschatte leerstijlen, blijken herinneringen nooit waterdicht te zijn en wordt het voor eens en altijd duidelijk dat jongens echt niet beter zijn in wiskunde.

Update en uitbreiding

Jongens zijn slimmer dan meisjes XL is een vervolg op het eerdere boek Jongens zijn slimmer dan meisjes dat Pedro de Bruyckere en Casper Hulshof publiceerden in 2013. In 2015 kreeg dit eerder boek een Engelstalige versie waarbij Paul Kirschner als extra auteur aan boord kwam. Die Engelstalige versie was niet alleen een vertaling, maar tegelijk ook een update en een flinke uitbreiding. In Jongens zijn slimmer dan meisjes XL is deze uitbreiding en update verwerkt. En omdat de auteurs het niet konden laten, zijn er ook nu weer kleine dingen aangepast/geactualiseerd.

Must

Jongens zijn slimmer dan meisjes is een must voor iedereen die betrokken is bij onderwijs, van leerkrachten en ouders tot managers en opleidingsverantwoordelijken of onderwijsbestuurders. Deze nieuwe en uitgebreide versie biedt nog meer duiding en is verder aangescherpt met inzichten uit recent onderzoek.

Het boek is in oktober 2016 verschenen bij uitgeverij Lannoo Campus | Anderz.