null Helen Gallagher OU Ambassadeur van het jaar 2021

Abstract_Ambassadeur_16050_head_large.jpg
Helen Gallagher OU Ambassadeur van het jaar 2021
Helen Gallagher MSc is uitgeroepen tot Ambassadeur van het jaar 2021 van de Open Universiteit. Tijdens de opening academisch jaar 2021-2022 op 6 september 2021 bevestigt rector magnificus prof. dr. Theo Bastiaens dit officieel en is Gallagher een van de sprekers. Zij studeerde Managementwetenschappen bij de Open Universiteit.

Ambitieus en kritisch

Naast haar baan in Diamond Business Analysis & Development bij de stad Antwerpen studeerde Helen Gallagher Managementwetenschappen aan de Open Universiteit. Bij de vakgroep Marketing en Supply Chain Management deed zij voor haar masterscriptie een diepgaand onderzoek naar duurzame en circulaire businessmodellen in de cacao-/chocolade-industrie. Daarin vergeleek ze bean-to-bar, duurzame en conventionele businessmodellen, en formuleerde ze concrete aanbevelingen om verder te verduurzamen. Helen presenteerde de resultaten van dit onderzoek op verschillende fora, en zo ook onlangs tijdens de OU-Alumniweek. Als student toonde Helen veel ambitie, inzet, en doorzettingsvermogen, zowel op het vlak van onderwijs als onderzoek. Haar open en kritische blik maakt haar een ideale student en perfecte ambassadeur van de Open Universiteit (OU).

Ambassadeur van het jaar

De Ambassadeur van het jaar is een eretitel die de Open Universiteit sinds 2019 elk jaar uitreikt aan een student of oud-student die opvalt door zijn of haar inzet voor de OU en zijn/haar medestudenten. Dr. Dennis von Bergh was de eerste Ambassadeur van het jaar.