null Videocollege: Hoe kun je het beste leren?

OW_UVNL_Kim_Dirkx_Leren_17541_head_large.jpg
Leren
Videocollege: Hoe kun je het beste leren?
Na het voortgezet onderwijs start vanaf deze week ook het hoger onderwijs weer op. Vaak online, soms ook face-to-face. Maar hoe kun je nu het beste leren? Wat zegt de wetenschap daarover? Kim Dirkx van de Open Universiteit, de instelling met de meeste ervaring in online leren, legt het uit bij Universiteit van Nederland.

Zo kun je het beste leren

Stamp jij urenlang woordjes in je hoofd? Of lees je een tekst honderd keer opnieuw? Er zijn talloze manieren om te leren, maar wat werkt nu het beste? Volgens Kim Dirkx zit het 'm vooral in het uitstellen van het vergeetproces. In deze video van Universiteit van Nederland hoor je hoe je wetenschappelijk verantwoord studeert en ervoor zorgt dat informatie zo goed mogelijk opgeslagen ligt in je geheugen.

Tip: Bekijk ook eens onze themapagina over slim studeren.

Eerdere colleges

Bekijk alle mini-colleges van OU-onderzoekers bij Universiteit van Nederland.

Over Universiteit van Nederland

De Universiteit van Nederland biedt universitair docenten en hoogleraren een platform om speciaal voor een groot publiek een mini-college te geven. Elke werkdag komt een college van 15 minuten online. Daarnaast maakt Universiteit van Nederland een reeks 'Wat zegt de wetenschap' waarin onderzoekers van Nederlandse instellingen antwoord geven op actuele vragen.