null Keuzegids Universiteiten 2019: OU heeft beste bachelor Psychologie van Nederland

ALG_Keuzegids_2019_head_large.jpg
Leren
Keuzegids Universiteiten 2019: OU heeft beste bachelor Psychologie van Nederland
De bacheloropleiding Psychologie van de Open Universiteit is in de Keuzegids Universiteiten 2019 die 15 november 2018 is verschenen, de beste van Nederland in deze studierichting. De ranglijst van 11 universiteiten die een bachelor Psychologie aanbieden, wordt aangevoerd door de Open Universiteit en Tilburg University. Bovendien staat de Open Universiteit in de ranglijst van beste universiteiten van Nederland in deze gids op de derde plaats van de veertien universiteiten.

Prachtige score

Dr. Jannes Eshuis, opleidingsdirecteur Psychologie van de faculteit Psychologie en onderwijswetenschappen van de Open Universiteit, over de topscore van de bacheloropleiding Psychologie: 'Het is prachtig om te zien dat onze bacheloropleiding Psychologie zo goed gewaardeerd wordt. Daar mogen we echt trots op zijn. We hebben juist de afgelopen jaren hard gewerkt om ons programma van activerend online onderwijs compleet te vernieuwen, met een sterkere focus op academische vaardigheden, en meer begeleiding op maat, zodat we onze opleiding goed kunnen afstemmen op de behoeften van onze doelgroep. Dat we nu zo goed beoordeeld worden is een mooie beloning voor die inzet van ons hele team en onderstreept de waarde van die vernieuwing. We zagen dat dit voorjaar al terug bij de laatste visitatie van onze opleidingen. Daarbij kwamen zowel onze bachelor als onze master uitzonderlijk goed uit de bus. Dat zich dat nu vertaalt naar dit oordeel in de Keuzegids Universiteiten is fantastisch.'

Positieve waardering

De bacheloropleiding Psychologie krijgt in de Keuzegids Universiteiten 2019 vooral positieve waardering voor de inhoud van het programma, studeerbaarheid en wetenschappelijke vorming. 

Student- en expertoordelen

De Keuzegids Universiteiten 2019 biedt ranglijsten die onder meer op de resultaten van de Nationale Studenten Enquête (NSE) 2018 zijn gebaseerd. Naast studentoordelen zijn in de keuzegids ook expertoordelen meegenomen uit de visitatierapporten, opgesteld voor de accreditatie van opleidingen. De Keuzegids Universiteiten wordt uitgegeven door het Centrum Hoger Onderwijs Informatie (CHOI) en is een onafhankelijke uitgave waarin alle geaccrediteerde bacheloropleidingen van universiteiten per vakgebied met elkaar worden vergeleken. Meer informatie staat op de website www.keuzegids.nl.