null Keuzegids Universiteiten 2020: OU-bachelor Algemene cultuurwetenschappen beste van Nederland

ALG_Keuzegids_Universiteiten_2020_16431_head_large.jpg
Leren
Keuzegids Universiteiten 2020: OU-bachelor Algemene cultuurwetenschappen beste van Nederland
De bacheloropleiding Algemene cultuurwetenschappen van de Open Universiteit is in de Keuzegids Universiteiten 2020 die 27 november 2019 is verschenen, de beste van Nederland in deze studierichting. Bovendien staat de Open Universiteit in de ranglijst van beste universiteiten in deze gids voor het 15e jaar op rij in de top 3 van de Nederlandse universiteiten. 

Trots op mooie resultaat

Dr. Janny Bloembergen-Lukkes, opleidingsdirecteur Cultuurwetenschappen: ‘De bacheloropleiding Algemene cultuurwetenschappen van de Open Universiteit staat in de Keuzegids Universiteiten 2020 op de eerste plek. De docenten en studenten van onze opleiding zijn razend trots op dit resultaat. Wat een uitdaging voor de staf om dit resultaat volgend jaar te evenaren. De gedrevenheid van onze studenten maakt dat we er graag voor blijven gaan’. 

Positieve waardering

De bacheloropleiding Algemene cultuurwetenschappen krijgt in de Keuzegids Universiteiten 2020 vooral positieve waardering voor de onderwijsaspecten: inhoud van het programma, toetsing, docenten, wetenschappelijke vorming, haalbaarheid en faciliteiten. De Keuzegids stelt over deze bachelor: ‘Het afstandsonderwijs van de Open Universiteit is nét geen topopleiding. De studenten zijn erg tevreden met het programma en de manier van toetsing. Ook de experts zijn erg tevreden.’

Student- en expertoordelen

De Keuzegids Universiteiten 2020 biedt ranglijsten die onder meer op de resultaten van de Nationale Studenten Enquête (NSE) 2019 zijn gebaseerd. Naast studentoordelen zijn in de keuzegids ook expertoordelen meegenomen uit de visitatierapporten, opgesteld voor de accreditatie van opleidingen. De Keuzegids Universiteiten wordt uitgegeven door het Centrum Hoger Onderwijs Informatie (CHOI) en is een onafhankelijke uitgave waarin alle geaccrediteerde bacheloropleidingen van universiteiten per vakgebied met elkaar worden vergeleken. Meer informatie staat op de website www.keuzegids.nl.