null Keuzegids Universiteiten 2020: OU-bachelor Milieu-natuurwetenschappen beste van Nederland en topopleiding

ALG_Keuzegids_Universiteiten_2020_16431_head_large.jpg
Leren
Keuzegids Universiteiten 2020: OU-bachelor Milieu-natuurwetenschappen beste van Nederland en topopleiding
De bacheloropleiding Milieu-natuurwetenschappen van de Open Universiteit is in de Keuzegids Universiteiten 2020 die 27 november 2019 is verschenen, de beste van Nederland in deze studierichting en topopleiding vanwege de zeer hoge score (84 punten). Met deze score behoort de bachelor tot de allerbest beoordeelde Nederlandse universitaire opleidingen, volgens de redactie van de Keuzegids. Bovendien staat de Open Universiteit in de ranglijst van beste universiteiten in deze gids voor het 15e jaar op rij in de top 3 van de Nederlandse universiteiten.

Trots op topopleiding met hoge score

Dr. Raoul Beunen, programmaleider bachelor Milieu-natuurwetenschappen aan de Open Universiteit: 'Docenten en studenten van de opleiding Milieu-natuurwetenschappen zijn ontzettend trots op het feit dat onze opleiding is uitgeroepen tot topopleiding met een zeer hoge score van 84 punten en dat we op de eerste plaats staan in de ranking in de studierichting Milieuwetenschappen. Het is een extra stimulans om te blijven werken aan het waarborgen en verbeteren van de kwaliteit van ons onderwijs'.

Positieve waardering

De bacheloropleiding Milieu-natuurwetenschappen krijgt in de Keuzegids Universiteiten 2020 vooral positieve waardering voor de onderwijsaspecten: inhoud van het programma, toetsing, docenten, wetenschappelijke vorming, haalbaarheid en praktijkgerichtheid. De Keuzegids stelt over deze bachelor: 'Het afstandsonderwijs van de Open Universiteit doet het erg goed. De lesstof en toetsing zijn dik in orde, net als het docententeam. De OU krijgt naast lof van de studenten, ook complimenten van de experts.'

Student- en expertoordelen

De Keuzegids Universiteiten 2020 biedt ranglijsten die onder meer op de resultaten van de Nationale Studenten Enquête (NSE) 2019 zijn gebaseerd. Naast studentoordelen zijn in de keuzegids ook expertoordelen meegenomen uit de visitatierapporten, opgesteld voor de accreditatie van opleidingen. De Keuzegids Universiteiten wordt uitgegeven door het Centrum Hoger Onderwijs Informatie (CHOI) en is een onafhankelijke uitgave waarin alle geaccrediteerde bacheloropleidingen van universiteiten per vakgebied met elkaar worden vergeleken. Meer informatie staat op de website www.keuzegids.nl.