null Keuzegids Universiteiten: meeste bachelors OU beste van Nederland of topopleiding

ALG_Nieuwsoverzicht_10667_head_large.jpg
Keuzegids Universiteiten: meeste bachelors OU beste van Nederland of topopleiding
Drie van de zeven bacheloropleidingen van de Open Universiteit zijn de beste van Nederland, en twee bachelors zijn topopleidingen. Dat staat in de Keuzegids Universiteiten 2018 die 15 november 2017 is verschenen. De vier andere bacheloropleidingen staan op de tweede plaats in hun studierichtingen. Daarnaast krijgen twee bachelors, vanwege de zeer hoge scores, het predicaat ‘Topopleiding 2018’ in de gids. En in de ranglijst van beste universiteiten van Nederland staat de Open Universiteit op de tweede plaats, na Wageningen Universiteit. De Universiteit Twente volgt op de derde plaats.

Alle opleidingen op 1 of 2 

Rector magnificus van de Open Universiteit, prof. mr. Anja Oskamp: 'Mooi dat de onderwijskwaliteit van onze bacheloropleidingen weer hoog wordt gewaardeerd! En dan vooral wat betreft de inhoud en studeerbaarheid. Aan die studeerbaarheid hebben we hard gewerkt met de vernieuwing van onze opleidingen waarin meer structuur en begeleiding is gebracht. Een compliment voor onze docenten!'

Mooie scores

Topopleidingen (vanaf 76 punten) zijn de bacheloropleidingen Milieu-natuurwetenschappen (76) en Bedrijfskunde (82). Deze topopleidingen behoren, volgens de definitie in de keuzegids, tot de top van het Nederlandse wetenschappelijk onderwijs. De drie nummer één noteringen in de ranglijsten van hun studies zijn de bachelors Bedrijfskunde, Informatiekunde en Algemene cultuurwetenschappen. 
Vooral de inhoud van het programma, studeerbaarheid, toetsing, wetenschappelijke vaardigheden en praktijkgerichtheid worden bij deze bacheloropleidingen positief gewaardeerd. 

Student- en expertoordelen

De Keuzegids Universiteiten 2018 biedt ranglijsten die onder meer op de resultaten van de Nationale Studenten Enquête (NSE) 2017 zijn gebaseerd. Naast studentoordelen zijn in de keuzegids ook expertoordelen meegenomen uit de visitatierapporten, opgesteld voor de accreditatie van opleidingen. De Keuzegids Universiteiten wordt uitgegeven door het Centrum Hoger Onderwijs Informatie (CHOI) en is een onafhankelijke uitgave waarin alle geaccrediteerde bacheloropleidingen van universiteiten per vakgebied met elkaar worden vergeleken. Meer informatie staat op de website www.keuzegids.nl.