null Open Universiteit start nieuwe Studium Generale-collegereeks 3 oktober in Heerlen

ALG_Studium_Generale_2020_head_large.jpg
Open Universiteit start nieuwe Studium Generale-collegereeks 3 oktober in Heerlen
De Open Universiteit organiseert 3 oktober 2020 drie publiekscolleges door hoogleraren in het SCHUNCK Glaspaleis in Heerlen, in samenwerking met de Parkstadbibliotheken. Deze publiekscolleges die worden ingeleid door rector magnificus prof. dr. Theo J. Bastiaens, vormen de kick-off van de Studium Generale-collegereeks door hoogleraren in het academisch jaar 2020-2021.

Programma 3 oktober 2020

De Open Universiteit biedt tijdens de aftrap van de nieuwe Studium Generale-collegereeks in Heerlen drie colleges over actuele thema’s, gegeven door hoogleraren van de Open Universiteit: 

  • em. prof. dr. Marie-José Enders, emeritus hoogleraar Antrozoölogie, spreekt over gezelschapsdieren en het tegengaan van sociale isolatie en eenzaamheid;
  • prof. dr. Catherine Bolman, hoogleraar eHealth-toepassingen bij kwetsbare groepen, spreekt over het beter betrekken van ouderen bij digitalisering en eHealth;
  • prof. dr. Willem Vermeend, hoogleraar Economie 4.0, geeft een college over de economie en maatschappij van morgen.

Het programma start om 12.00 uur en eindigt om 15.00 uur, inloop is vanaf 11.30 uur. Na elk college kunnen vragen worden gesteld.

Aanmelden

Aanmelden voor de kick-off van de Studium Generale-collegereeks in Heerlen is noodzakelijk, en kan op de website.

Studium Generale-colleges vervolg

In november 2020 en februari, maart, april, mei en juni 2021 wordt de reeks Studium Generale-colleges in de Limburgse Parkstadbibliotheken en de studiecentra, op diverse locaties in het land en in Vlaanderen, vervolgd. Op de website staat meer informatie over het programma en aanmelden.

Kosten

Alle Studium Generale-colleges zijn kosteloos toegankelijk! Iedereen die geïnteresseerd is, is van harte welkom!

Meer informatie

Meer informatie over de Studium Generale-collegereeks voor academisch jaar 2020-2021 staat op onze website.