CW_Kunst_10370_head_large.jpg
Kunst en Cultuur studeren
Heeft u studieambities op het wetenschapsgebied Kunst en cultuur? Onderstaand geven wij een overzicht van alle opleidingen en studieprogramma’s.

Bachelor Algemene cultuurwetenschappen

Deze opleiding bestaat uit vier disciplines: cultuurgeschiedenis, kunstgeschiedenis, filosofie en letterkunde. U leert om cultuuruitingen te analyseren, te interpreteren en in een breder perspectief te plaatsen. Daarnaast krijgt u inzicht in de diverse onderzoeksmethoden en –technieken. Zo ontwikkelt u zich tot een expert die de taal van de cultuur beheerst en in staat is om het geleerde op professionele wijze toe te passen in uw werkveld. Met uw diploma kunt u straks aan de slag in culturele en maatschappelijke organisaties, diverse staf- en beleidsfuncties bij de overheid, of in het onderwijs, de journalistiek of voorlichting.

Meer informatie

Master Kunst- en cultuurwetenschappen

Bent u al in het bezit van een bachelor-diploma Algemene Cultuurwetenschappen, of heeft u een bachelor afgerond in Filosofie, Cultuurgeschiedenis, Kunstgeschiedenis, Letterkunde of een combinatie hiervan? Dan is deze master een uitstekend vervolg. U specialiseert zich in één of twee van de vier cultuurwetenschappelijke disciplines: cultuurgeschiedenis, kunstgeschiedenis, filosofie of letterkunde. Hoe u zich specialiseert en in welke mate, hangt af van uw vooropleiding. Die bepaalt ook welke mate van vrijheid u hebt in de keuze van cursussen, zoals o.a. 'De koloniale ervaring vanuit letterkundig en cultuurhistorisch perspectief', 'De veelzijdige verlichting', 'Collectie in context' en 'Facetten van vertier'.

Meer informatie

Open Bachelor Algemene cultuurwetenschappen

Wilt u een bacheloropleiding volgen, maar wilt u een grotere vrijheid om de inhoud van de opleiding te bepalen? De Open bachelor is een programma waarbij u vakken kunt kiezen uit onze omvangrijke wetenschapsgebieden en waarin u zelf de gewenste verdieping kiest. Speciaal bedoeld voor breed georiënteerde mensen die graag over grenzen heen durven te kijken en zelf de gewenste verdieping bepalen. Aan de basis ligt een bepaald aantal verplichte cursussen uit de bacheloropleiding Algemene cultuurwetenschappen, u vult deze aan met zelfgekozen cursussen van andere wetenschapsgebieden.

Meer informatie

Vrije masteropleiding

Wilt u een masteropleiding volgen, maar wilt u een grotere vrijheid om de inhoud van de opleiding te bepalen? De vrije master is een programma waarbij u vakken kunt kiezen uit onze andere wetenschapsgebieden en waarin u zelf de gewenste verdieping kiest. Speciaal bedoeld voor breed georiënteerde mensen die graag over grenzen heen durven te kijken en zelf de gewenste verdieping bepalen. Aan de basis ligt een bepaald aantal verplichte cursussen uit de masteropleiding Kunst- en cultuurwetenschappen, u vult deze aan met zelfgekozen cursussen van andere wetenschapsgebieden. Een voorwaarde hierbij is dat er sprake is van een samenhangend geheel.

Een vrije masteropleiding moet vooraf door de Commissie voor de examens worden goedgekeurd en deze beslist vervolgens ook tot welke opleiding het betreffende masterprogramma behoort. De Regeling vrije masteropleiding Open Universiteit treft u aan bij onze Regelingen en procedures.

Heeft u behoefte aan meer informatie vraag dan een adviesgesprek aan.
Adviesgesprek aanvragen