null Lezing: De voltooiing van de geschiedenis van de kunst

CW_VoltooiiingKunstgeschiedenis_14247_head_large.jpg
Lezing: De voltooiing van de geschiedenis van de kunst
In de vorige eeuw hebben de kunsten een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt. Met steeds weer nieuwe technieken, nieuwe opvattingen en zelfs hele nieuwe genres werden voortdurend de grenzen van de kunst overschreden, totdat het niet meer duidelijk was wat nu nog wel en wat geen kunst meer genoemd kan worden. In de kunstfilosofie is hierover veel gediscussieerd, vooral onder de noemer van wat sinds de jaren 80 ‘het einde van de kunst’ is gaan heten. Dat is natuurlijk een wat ongelukkige uitdrukking, omdat er nog steeds kunst wordt gemaakt. Intussen is het debat hierover nog steeds niet ten einde. In deze lezing, op 6 maart 2018 in studiecentrum Groningen, vertelt Eddo Evink over de visies van verschillende filosofen hierop en probeert hij een voorlopige balans op te maken.

Programma 6 maart 2018

  • 19.00 uur - Ontvangst
  • 19.05 uur - Lezing door prof. dr. Eddo Evink, hoogleraar Filosofie Open Universiteit en universitair docent Geschiedenis van de filosofie Rijksuniversiteit Groningen
  • 19.50 uur - Pauze
  • 20.10 uur - Vragenronde en gemeenschappelijke discussie
  • 21.00 uur - Einde

Locatie

Studiecentrum Groningen, Oude Boteringestraat 24, 9712 GH Groningen

Aanmelden

Wilt u graag de lezing bijwonen? Meldt u zich dan aan via dit aanmeldformulier. Deelname staat open voor iedereen, voor studenten is deze lezing onderdeel van de cursus Het wetenschappelijk debat.