null Lezing en keynote Halszka Jarodzka over eye tracking en chatGPT

OW_Eyetracking_12988_head_large.jpg

Lezing en keynote Halszka Jarodzka over eye tracking en chatGPT

Halszka Jarodzka, hoogleraar Instructional Design for Online Learning, geeft in september en oktober een reeks lezingen. Hierin gaat zij dieper in op twee actuele thema's binnen onderwijswetenschappen: eye tracking en het gebruik van chatGPT in het onderwijs. De lezingen die plaatsvinden in Finland en Nederland en zijn vrij toegankelijk.

Methode van eye-tracking

Op woensdag 20 september 2023 geeft Jarodzka een online lezing tijdens het LeaF Research Infrastructure Event aan de University of Oulu, Finland. De lezing, met als titel 'The Power of Eye-Tracking – the technological background and psychology of visual perception', gaat dieper in op de methode van eye tracking. Eye-tracking bestudeert letterlijk hoe we naar leerstof kijken en informatie opnemen. Daarmee kunnen we leerprocessen niet alleen beter begrijpen maar ook effectiever instructiemateriaal ontwerpen. De lezing vindt plaats van 9.00 uur tot 11.00 uur, aanmelden kan tot 18 september via de eventpagina.

ChatGPT: een droom van een huiswerkmachine?

Dichter bij huis, in Heerlen,  verzorgt Jarodzka op 7 oktober 2023 de aftrap van een nieuwe reeks Studium Generale-lezingen. Wat doet de komst van chatGPT met docenten en leerlingen? Is het een droom van een huiswerkmachine? Of  een serieuze bedreiging voor het onderwijs? Het college vindt plaats in SCHUNCK van 13.00 tot 14.00 uur en is het tweede van in totaal drie colleges die dag. Bekijk meer informatie over het college van Halszka en de andere twee sprekers.

Bijdrage eye tracking aan onderwijswetenschappen

Op 11 oktober 2023 is Jarodzka uitgenodigd een keynote te geven tijdens conferentie van de KU Leuven. Ze legt de methodiek van eye tracking uit én hoe eye tracking bijdraagt aan de ontwikkeling van onderwijs theorieën. Daarnaast bespreekt ze de methodologische en conceptuele uitdagingen van eye tracking. Aanmelden voor de conferentie is niet meer mogelijk. Meer informatie over de keynote van Halszka en de andere sprekers zijn te vinden op de conferentiepagina.

Over Prof. dr. Halszka Jarodzka

Halszka Jarodzka werd in 2019 benoemd tot hoogleraar Instructional Design for Online Learning aan de faculteit Onderwijswetenschappen van de Open Universiteit, waar ze sinds 2010 onderzoek doet. Ze onderzoekt hoe studenten leren en hoe we het leerproces kunnen verbeteren door online instructies. Jarodzka studeerde psychologie aan de Universiteit van Tübingen (Duitsland), waar ze in 2011 magna cum laude promoveerde. Ze is oprichter van de Special Interest Group 'Online learning processes' van de European Association for Research on Learning and Instruction (EARLI). Van 2014 tot 2018 was ze gasthoogleraar bij het Eye tracking Lab bij de Universiteit van Lund (Zweden). Eye tracking bestudeert letterlijk hoe we naar leerstof kijken en informatie opnemen. Daarmee kunnen we leerprocessen niet alleen beter begrijpen maar ook effectiever instructiemateriaal ontwerpen.